Hürriyet'ten bomba iddia!

Gazete, İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde yaşanan skandalı ortaya koyan resmi yazıya ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'ten bomba iddia!

İl Müdürlüğü’nden, SGK Başkanlığı’na geçtiğimiz 11 Temmuz’da çarpıcı bir yazı gönderildi. Yazıda, 3 il müdür yardımcısının da karıştığı iddia edilen yolsuzluk nedeniyle kurumun milyonlarca lira zarara uğratıldığı anlatıldı. Müfettiş görevlendirmesi talep edilen yazıda, ihale ile satılması gereken 180 kadar kamyon ve TIR’lık hurda malzemenin el altında satıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı belirtildi. Ancak yapılan satışlara dair kurum kasasına para girişi olmadı. SGK Başkanlığı konu ile ilgili müfettiş görevlendirdi, soruşturma sürüyor. Suçlanan isimlerden biri, hâlen ulusal bir gazetede SGK yazıları kaleme alıyor.



İLK BELİRLEMELERE GÖRE 180 TIR



Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü’nde yaşandığı iddia edilen ‘hurda reçete’ skandalının izini süren Hürriyet, konu ile ilgili hazırlanan resmi yazıya ulaştı. İstanbul İl Müdürlüğü’nce hazırlanan yazı 11 Temmuz’da SGK Başkanlığı’na gönderildi. Yazıda, yapılan önincelemeye göre, 160 kamyon veya TIR hurda kağıt, 2 kamyon bilgisayar ve 17 kamyon veya TIR eski demirbaş el altında satıldı. Zaman zaman da göstermelik ihaleler yapıldı. Olayın çok yönlü olduğu anlatılan yazıda, uğranılan zararın ise daha fazla olabileceğine ilişkin “Bu miktarın kapsamlı bir çalışma ile artabileceği...” ifadelerine yer verildi.



SUÇLANAN İSİMLER ÜST DÜZEY 



Bu yılın başına kadar İstanbul’da il müdür yardımcısı olarak görev yapan M. Y, M.K ve E.U. ile bazı ihale komisyonu üyeleri ve bir kısım depo memurunun karıştığı iddia edilen olaylar dizisi şöyle yaşandı: SGK’nın yeni İstanbul İl Müdür ve yardımcıları geçtiğimiz mart ayı sonunda göreve geldi. Yeni yönetimle birlikte kurum görevlileri, eski, reçete, fatura, kullanılmayan bilgisayar ve demirbaşların kaldırıldığı depolarda incelemede bulundu. Amaç ise, Şişli’deki iki deponun boşaltılacak olmasıydı. Zira eski SSK ilaç Fabrikası ve Bomonti’deki deponun Ocak 2014’e kadar devredilmesi gerekiyordu. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin