Hrant Dink davasında mahkemeden ret üstüne ret!

Hrant Dink cinayeti davasının bugün ki duruşmasında mahkeme Dink ailesi avukatlarının taleplerini ret etti, duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

Google Haberlere Abone ol
Hrant Dink davasında mahkemeden ret üstüne ret!

Davaya bakan yeni mahkeme de Yargıtay’ın bozma kararı ile ilgili karar vermedi. Dava, hakkında yakalama kararı bulunan tutuksuz sanık Ahmet İskender’in yakalanmasını bekliyor.



Duruşmada söz alan Dink Ailesi avukatlarından Bahri Belen, mahkemenin yakalanmayan sanık Ahmet İskender’in dosyasını ayırarak Yargıtay’ın verdiği bozma kararına uyulması yönünde karar vermesini talep etti. Mahkeme heyeti bu karar için sanıkların beyanının alınması gerektiğini belirterek ret etti.



Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin Jandarma Alay Komutanı olan Ali Öz’ün de yargılandığı dosyanın İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana dava ile birliştirlmesini istemişti.  Bugün görülen duruşmada Dink Ailesi avukatları iki dosyanın birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Mahkeme birleştirme talebini de ret etti.



Dink Ailesi avukatları ayrıca mahkemeden tutuklu sanıkların duruşmada hazır edilmeleri veya görüntülü sistem ile katılmaları gerektiği yönünde karar verilmesini istedi. Mahkeme avukatların bu talebini de reddetti. 



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin