Gezi Parkı belgeseline soruşturma!

Gezi Parkı olaylarını konu alan 'Bu daha başlangıç' belgesel filminin yönetmeni savcılığa ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi Parkı belgeseline soruşturma!

Gezi Parkı olaylarını konu alan 'Bu daha başlangıç belgesel filminin yönetmeni Serkan Koç, hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.



Gezi Parkı olaylarını konu alan “Bu daha başlangıç’’ isimli belgesel filmin yönetmeni Serkan Koç hakkında’’ başbakana hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’’ gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Serkan Koç, basın savcısına yaklaşık 2 saat ifade verdi. İfade işlemlerinin ardından adliyenin karşısında ki alanda açıklama yapan Koç, belgeselin Ağustos ayının ortasında piyasaya çıktığını ve hemen ardından soruşturma başlatıldığını söyledi. Koç, “Hemen soruşturma başlatılmış. İzmir'de yaşayan bir yurttaş telefonla ihbarda bulunmuş, Başbakan’a hakaret içeriyor diye. Hemen görev aşkıyla yanıp tutuşan polislerde mağazaya koşup belgeselle ilgili tutanak tutmuşlar. Eylemciler slogan atıyor, duvarlara yazılar yazılıyor, hükümet aleyhine gösteriler yürütülüyor bu suçtur demişler. Savcıya Gezi olayları yaşanırken Recep Tayyip Erdoğan Bezmi Alem Valide Sultan Cami’sine ayakkabıyla girdiler, Cami de içki içtiler demişti. Bizim belgeselimizin girişinde bunun ses kaydı var. Ayrıca o Cami’nin içinden orijinal görüntüler var. Kanıttır bu” dedi.



Koç sözlerini şöyle sürdürdü; “Açılan soruşturma devam ediyor. Dava açılmasına savcı henüz karar vermedi. Bu ülkenin sanatçıları, aydınları, gazetecileri yargılanmamalıdır. Bu belgeseli yasakladığınız zaman, heykel yapan insanın heykelini kestiğiniz zaman, müzik yapan insanı hapse attığınız zaman bu ülkede kim düşünecek? Sanat demek, düşünmek demek. Bu belgesel diktatörlük anlayışından nasibini alan bir sanat eseridir.”



Dava açılırsa kazanacaklarını belirten Koç, “Eğer dava açılırsa kesinlikle kazanacağız. Böyle bir filme dava açılmasını utanç duyuyorum. Soruşturmada yardımcı yönetmen Bestegül Öneren, yapımcı Ceyhun İlsever de var. Fakat ben belgeselin yapımcısı ve yönetmeni olarak bütün suçu üstüme alıyorum. O nedenle dava aşamasına geçilirse sadece benimle ilgili açılacak diye düşünüyorum’’ dedi.



Koç, burada yaptığı açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin