Gazeteciler Özgürlük Platformu'ndan polislere kınama!

Gazetecilere Özgürlük Platformu Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilgili bir bildiri yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Özgürlük Platformu'ndan polislere kınama!

Taksim Gezi Parkı'nda 4 gündür devam eden eylemlerde polisin biber gazıyla müdahelesi de sürüyor. Biber gazından göstericiler kadar gazeteciler de etkileniyor. Bugün bazı gazeteciler alana gaz maskeleri ile birlikte geldi.



'Gazetecilere Özgürlük Platformu' bir basın bildirisi yayınlayarak bu durumu ve polisin müdahalesini kınadı.



Gazeteciler Özgürlük Platformu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:



"Son dört gündür Taksim Gezi Parkı inşaatına ilişkin devam etmekte olan gösterilere orantısız güç kullanılarak müdahale edilmiştir. Ancak bu müdahalelere rağmen Taksim meydanında bir araya gelen kalabalık dağılmamış ve gezi parkında yapılmakta olan inşaat çalışmalarına yönelik tepkiyi sürdürmüştür. Toplantı ve protesto demokrasilerin olmazsa olmazı sayılan haklardandır ve ifade özgürlüğünün de ayrılmaz bir parçasıdır.



Şiddet içermeyen ve barışçıl nitelikteki gösteriler devam ettikçe güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan müdahalenin şiddet dozu da artmış ve orantısız şiddet kullanımına devam edilmiştir. Bu esnada birçok vatandaşın yanı sıra olay yerinde haber almak için bulunan gazeteciler de uygulanan şiddetten zarar görmüş ve tedavi altına alınmıştır.



Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak, kolluk güçlerinin vatandaşlar, milletvekilleri ve halkı bilgilendirme amacıyla olay yerinde bulunan gazetecilere yönelik orantısız güç kullanmalarını kınıyoruz. Yaralanan, gazdan zehirlenen meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha polisin orantısız güç kullanmadaki ısrarını ise kınıyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin