Facebook'tan yeni canlı video haritası

Facebook artık tüm dünyadaki canlı yayınları tek bir sayfada kullanıcılar için listeliyor. İşte bu yeni özelliğin detayları...

Google Haberlere Abone ol
Facebook'tan yeni canlı video haritası

CNN Türk'te yer alan habere göre, canlı yayın konusunda son zamanlarda dikkat çeken yeniliklere imza atan Facebook, yeni özelliğin yaygınlaşması için son derece önemli bir adım attı. Artık canlı yayınlar tek sayfada. 



Facebook'tan yeni canlı video haritası



Facebook Canlı Video (Live Map) olarak adlandırılan bir sayfa hazırlayan sosyal ağ devi, dünyanın tüm bölgelerindeki yayınları listeleyen bir harita hazırladı. Harita üzerinde istediğiniz bölgeye yaklaşıp, o bölgedeki yayınları izleyebiliyorsunuz. Yani canlı yayın yapan kişiyle Facebook arkadaşı olunmasına gerek yok.



Noktaların üzerine gelindiğinde öncelikle yayınla ilgili ön izleme bilgilerini görüntüleyebiliyorsunuz. Yayını kaç kişinin izlediğini ve yayını yapan kişinin profilini de bu küçük pencereden görmek mümkün. Üzerine tıklanılırsa canlı video oynatılmaya başlanıyor.



Söz konusu sayfaya facebook.com/livemap adresinden veya Facebook ana ekranında solda Uygulamalar Canlı Video sekmesinden ulaşmak mümkün. Ancak şimdilik sadece masaüstü platformlarda çalışıyor. Android ve iOS platformlarındaki mobil uygulamalarda da benzer bir özellik bekleniyor.



Özelliği görüntülemek için Flash Player’ın yüklü olması gerekiyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin