F Tipi Film'in afişine izin yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, F Tipi Film'in afişlerinin caddelere asılmasıyla ilgili izin talebine olumsuz yanıt verdi, ret gerekçesi ise belirtilmedi.

Google Haberlere Abone ol
F Tipi Film'in afişine izin yok

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, bugün vizyona giren F Tipi Film'in afişlerinin İstanbul'daki caddelere asılmasına, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'ndan izin çıkmadı.



İdil Organizasyon, F Tipi Film'in afişlerinin, ana arterlere, caddelere asılması ve filmin tanıtımını içeren bildirilerin dağıtılması izni için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu.



Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz imzalı cevapta, "söz konusu talebin uygun görülmediği" belirtildi.



Bianet'in ret gerekçesini öğrenmek için aradığı Zabıta Daire Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yapmadı.



F Tipi Film, hapishanelerdeki tecridi anlatıyor. Grup Yorum'un tasarlayıp geliştirdiği ve koordine ettiği bu proje içinde Ezel Akay, Sırrı Süreyya Önder, Barış Pirhasan, Aydın Bulut, Hüseyin Karabey, Reis Çelik, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay, Grup Yorum (FOSEM) olmak üzere dokuz yönetmen yer alıyor.



Yönetmenlerin her biri F Tipi hapishanedeki tecrit uygulamasını konu alan 10'ar dakikalık kısa filmler çekti. Ortaya çıkan filmler birbirine bağlandı ve tek bir uzun metraj film oluşturuldu. Filmlerde Tansu Biçer, Serkan Keskin, Bülent Emrah Parlak, Gizem Soysaldı, Erkan Can, Fırat Tanış, Civan Canova gibi birçok oyuncu rol aldı.





* Film bugün, şu sinemalarda gösterime girdi.



* Filmin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler F Tipi Film afiş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin