Erdoğan ile Davutoğlu'nun konuşması kongreye de sosyal medyaya da damga vurdu!

AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi sosyal medyada nasıl yankılandı?

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Davutoğlu'nun konuşması kongreye de sosyal medyaya da damga vurdu!

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, parti tüzüğünün ilgili maddelerince aranan büyük kongre yeter sayısının üzerinde, bin 245 delegenin, katılımıyla bugün, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşiyor.



12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, partililere hitap etti.



Erdoğan, kongrede AK Parti'ye veda etti. AK Parti'nin Genel Başkanı olarak son kez konuşan Erdoğan, "13 yıldır gururla taşıdığım genel başkanlık vazifesini artık sizlere teslim ediyorum'' dedi.



Erdoğan, "Bugün değişen sadece şekildir, öz değişmiyor. Partimizin yüklendiği misyon, dava ruhu, hedef ve idealler değişmiyor" dedi.



Erdoğan, "Şunu açıkça ifade ediyorum, altını çizerek ifade ediyorum; birçok gazeteler yazıyor, çiziyor. Bu bizim değerlerimizde yok, bizim kültürümüzde yok. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum" diye konuştu.



Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin, ülke, millet, demokrasi, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşleri için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başladı ve kongreye katılan partilileri ile davetlileri selamladı.



Erdoğan'ın ardından AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kürsüye çıktı.



Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu, "AK Parti konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti değildir, dönemsel bir parti değildir, bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti, biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı, kutlu bir yürüyüşün kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir,AK Parti millet idealinin ta kendisidir" ifadelerini kullandı.



"Bu bir veda kongresi değil"



"Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmaları esnasında bir veda kongresinden bahsettiler" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Sayın Cumhurbaşkanım, bu bir veda kongresi değil, olağanüstü büyük kongremiz ama bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras AK Parti için bir şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır."



"Son 12 yıl içerisinde kazanılan özgüvenimizi, 2013 yılında hedef ettiler. 2013 yılındaki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık kumpaslarının en büyük hedefi, millete kazandırdığımız özgüveni yıkmaktı" şeklinde konuşan Davutoğlu, "Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın, bu rüya için ayağa kalkamayanlar, özgüven gösteremeyenler utansın" ifadelerini kullandı.



AK Parti'nin tarihi kongresi #AkPartininYeniLideriHoşgeldin, #AllahınaKurbanERDOĞAN, #BüyükHedeflerleYeniTÜRKİYE, RTEyeHakkımı HelalEtmiyorum etiketleriyle sosyal medyada TT listesinde yer aldı.



Erdoğan ile Davutoğlu'nun konuşması sırasında Twitter kullanıcıları şu yorumları yaptı:



mehmetbaransu ?@mehmetbaransu Sayın Davutoğlu konuşurken zaman zaman uyuduğum için sizlere sorayım. Konuşmasında Abdullah Gül'den hiç bahsetti mi?



Nurcan Akad ?@nurcanakad  davutoğlu'nun içinde uyuyan bir 'genel başkan' varmış. erdoğan bile şaşırmıştır eminim



Ezgi Basaran ?@ezgibasaran Davutoğlu'nun tonu, tansiyonu ve onu dinleyen Erdoğan'ın vücut dili, 'kontrol altındaki başbakan' ilişkisinin zor olduğunu gösteriyor



Meryem Gayberi ?@meryemgayberi Davutoğlu içeriği dolu dolu bir konuşma yapıyor lakin bundan sonraki konuşmalarını biraz daha sadeleştirmesinde fayda var



Sevgi Akarcesme ?@sevgistanbul Dönemin başbakanı diye bir iddianame olmadığı defalarca söylendi. Hakan Şükür soru önergesi verdi, ama Davutoğlu iftirayı tekrarlıyor.



Sirin Payzin ?@siring Davutoğlu'nun konuşması şöye diyor: Osmanlı tarihini iyi bilin bundan sonra bol bol geriye dönük referanslar duyacaksınız.



Sirin Payzin ?@siring Salonun en çoşkulu alkışlaması Emine Erdoğan'ın kürsüye çıkıp Tayyip Erdoğanın yanına sokulduğu an. Romantik milletiz ne de olsa



Nazlı Çelik ?@nazlicelik_  Erdoğan: Davutoğlu emanetçi değildir..



Fatih Akalan ?@fatihakalan Davutoğlu bağımsız HSYK'dan söz ediyor ama Hükümet HSYK için liste belirliyor. Hükümet yapınca yargıya müdahale olmuyor mu?



Can Dündar ?@candundaradasi Erdoğan, "Ekran başındaki milletime sesleniyorum: Siz de bizi anlayın. Gönlünüzü açın" dedi ve muhaliflerine girişti. Yeni Türkiye?



yetvart danzikyan ?@yozgatedirnetra erdoğan bugün genel başkan ve başbakan olarak kongre yönetecek cuma de cb olarak kabineyi onaylayacak.minareden at beni in aşağı tut beni..



Sevim Gözay ?@SevimGozay  "Bu asla bir veda değildir, bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır" yeni CB Erdoğan son parti kongresinde



Can Ataklı ?@can_atakli_  Erdoğan 17 aralıktan söz ederken salonda yükselen coşku Türkiye'nin ahlaken nereye düştüğünü göstermesi açısından çok acıklı bir durumdu



Rasih Yılmaz ?@rasihyilmaz  Bana diyorlar ki AK Parti'yi övüyordun, ne değişti. Şuanda 1.Olağan Kongre'de övgü ile konuşan kimileri de AK Parti'ye sövüyordu ne değişti.



Fatih Tezcan ?@fatihtezcan  Aziz Millet'in Gözbebeği Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Kongresi'nde konuşuyor...



Pelin Batu ?@DrSteveneu Erdoğan ne yalan söyleyecek diye dinledik de Davutoğlu'nun saçmalaması gerçekten çekilmiyor. Evlere şenlik!



Arzu Yıldız ?@arzuyldzz  Davutoğlu " son dönemde demokrasiden uzaklaşıldığı gibi intiba uyandırıldı" :))



Nihan Bora ?@nihanbora Davutoğlu'ndan inciler: "Basın ve ifade özgürlüğü, basın ahlakını gerektirir. Özgürlükleri yeni bir ahlaki formasyonla buluşturacağız."



Serdar Arseven ?@sarseven Ahmet Davutoğlu  metne bagli olmaksızın, irticalen, çok dolu, teknik ve ruhu olan bir konuşma yapıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin