El Cezire: Erdoğan, meydan okumaya rağmen Fas'a gitti

El Cezire, "anlamlı" olarak nitelediği, sendikaların grev çağrısı için "Bir mesaj göndermeye çalışıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
El Cezire: Erdoğan, meydan okumaya rağmen Fas'a gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı haberleri nedeniyle eleştirdiği El Cezire, Türkiye'de sendikaların, hükümet karşıtı göstericileri destek amacıyla verdiği grev kararını duyururken Erdoğan'ın "en büyük meydan okuması ile karşı karşıya" olmasına rağmen Fas'a gittiğini söyledi. 



El Cezire, Gezi'ye destek için sendikaların yaptığı grev çağrısının "anlamlı" olduğunu belirterek "Bir mesaj göndermeye çalışıyorlar. Yani, bu sadece sokaklardaki gençler değil, bu sadece bir park veya bireysel talepler ile ilgili değil, bu daha büyük bir şey ile ilgili" sözlerini kullandı. 



Haberinde Türkiye'deki sürdürülen gösterilere ilişkin bilgi verdikten sonra "Sosyal medya, polisin kötü muamelerine ilişkin bilgi ve videolarla dolu" ifadesini kullanan El Cezire, "Erdoğan, iktidara geldiği 2002 yılından bu yana yönetimine en büyük meydan okuması ile karşı karşıya olmasına rağmen Pazartesi günü Fas'a resmi bir ziyaret için Türkiye'den ayrıldı" denildi.



El Cezire'ye konuşan, Londra'daki düşünce kuruluşu Chatham House'dan Türkiye uzmanı Fadi Hakura ise, "Başbakanının, İstanbul ve Türkiye çapında yapılan protesto eylemlerine karşı gerçekten meydan okuyan ve çatışmacı bir yaklaşımını benimsediğini düşünüyorum" diye konuştu. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin