Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü'nden 'tayt yasağı' haberine açıklama!

Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü, bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan “Balerine tayt yasağı” haberine dair yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü'nden 'tayt yasağı' haberine açıklama!

Taraf'ın haberine göre; Genel Müdürlük’ten yapılan açıklamada kıyafet yönetmeliğinin memur, sözleşmeli ve geçici görevli personel, işçi ve temizlik personelinin kılık ve kıyafetiyle ilgili uyulması gereken hususların yeniden hatırlatılması amacıyla hazırlandığı söylendi.



Açıklamada şunlara yer verildi; “Genel Müdürlük merkez birimleriyle İl Müdürlükleri’mize gönderilen 22/ 09/ 2014 tarih ve 2014/ 3 sayılı genelgede belirtilen hususlar; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 4 ve 5’inci maddelerinde yer alan düzenlemelerin tekrarı niteliğinde olup, genelge ile yeni bir sınırlama getirilmemiştir. Genelgede yer alan “Sözleşmeli Personel” ifadesi ile Genel Müdürlüğümüzde ve bağlı İl Müdürlüklerimizde 1309 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında görev yapan Sanatkâr Memurlar, Uygulatıcı Uzman Memurlar ve Uzman Memurlar kastedilmemiştir.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin