Demirtaş'ın sözleri Washington Post'a başlık oldu

Amerika'nın köklü gazetesi Washington Post, Türkiye'yle ilgili yorumlara yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'ın sözleri  Washington Post'a başlık oldu

Türkiye’de yaşanan kaygı verici gelişmeleri, Washington Post gazetesinde geniş bir habere konu oldu. Gazete, Türkiye’de tırmanan şiddete vurgu yaptığı haberinde “Kürt milliyetçi hareketinin Türkiye’nin ana siyaset akımına girmesiyle tarihi bir an oluşturan HDP’nin seçim başarısının yarattığı öfori (zafer sarhoşluğu), artık uzak bir hatıra gibi geliyor” yorumunu yapıyor.



Washington Post, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Türkiye, iç savaş eşiğinde” yönündeki sözlerini başlığa çıkarttığı haberinde  Türkiye’de yaz başlarından bu yana 100’den fazla güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, HDP ve bazı medya kuruluşlarının saldırıya uğradığını anlatıyor.



Haziran seçiminden sonra koalisyon kurma görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ve 1 Kasım’da yeniden seçim yapılacağı belirtilirken, “Eğer, işler, daha çok kontrol dışına çıkmazsa” yorumu da yapıldığı haberde Demirtaş’ın Güneydoğu’daki güvenlik durumu nedeniyle bir seçim yapılmasının imkansız hale geldiği ifadesine de yer veriliyor.



ABD’li gazete, HDP’ye yönelik suçlamalara ve  muhaliflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttikleri eleştirilere de dikkat çektiği haberinde analistlere dayanarak Güneydoğu’daki  gençler arasındaki “güçlü militan Kürt milliyetçiliği”ne vurgu yapıyor.



“Kürt milliyetçi hareketinin Türkiye’nin ana siyaset akımına girmesiyle tarihi bir an oluşturan HDP’nin, seçim başarısının yarattığı öfori (zafer sarhoşluğu) artık uzak bir hatıra gibi geliyor" diyen gazete, haberini “Şimdi bazıları yeni bir başlangıç hayal etmek yerine sonraki şiddet gecesini bekliyorlar” sözleriyle noktalıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin