Bu yıl Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda hangi etkinlikler olacak?

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenecek etkinlik programı ve imza günleri listesi açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Bu yıl Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda hangi etkinlikler olacak?

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde hazırlanan 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek.



850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.



İyi ki Varsın Edebiyat



Ana Temanın “İyi ki Varsın Edebiyat” olduğu fuarda TÜYAP ve katılımcı yayınevleri tarafından farklı yaş gruplarına yönelik edebiyat etkinlikleri düzenlenecek. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, edebiyatın yaşamımızdaki önemini bir kez daha hatırlayarak kitapların gücünü keşfetmek üzere özenli bir etkinlik programı ve on binlerce kitap çeşidi ile okurları buluşturuyor. Onur Yazarı Ayla Kutlu etkinlikleri kapsamında 5 Kasım Pazargünü TÜYAP, Bilgi Yayınevi, ÇYDD ve Mülkiyeliler Birliği tarafından Ayla Kutlu Edebiyatı başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.



İpek Yolu’nun İki Ucu



Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu Kore “İpek Yolu’nun iki Ucu: Türkiye ve Kore” temasıyla fuarda birçok etkinlik düzenliyor. Kitapları Korece’den Türkçe’ye çevrilmiş ve çevrilmek üzere olan yazarlar İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak. Etkinlikler kapsamında Gri Kardan Adam’ın yazarı Ch’oe Yun ve Kim Ae-ran, Martı Yayınları’ndan çıkan Başka Topraklarda Rüzgar Sert Eser’in yazarı Son Hong-gyu, Lee Seong-Bok, Chun Yang Hee ve Doğan Egmont Yayınları’ndan çıkan Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu’nun yazarı Ahn Do-hyun etkinliklerde; Erciyes Üniversitesi tarafından şiirleri Türkçe’ye çevrilen şairler Chun Yang-hee ve Lee Seong ise şiir dinletisinde Türkiye’den okurlarla buluşacak. Onur Konuğu Kore etkinlikleri 1 nolu holde yer alan Kore Ulusal Standı ve yine aynı holdeki etkinlik alanında olacak.



Onur Konuğu Kore etkinlikleri kapsamında 4-7 Kasım tarihlerinde Kore ve Türkiye yayıncılarının katılımıyla Edebiyat, Çeviri, Telif Alışverişi, Çocuk ve Gençlik Yayıncılığı ve Karikatür Yayıncılığı üzerine yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek.



Uluslararası Konuklar TÜYAP’ta



İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yurt dışından 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırlıyor. Bu kapsamda; İstanbul tarihi üzerine yaptığı eseriyle Türkiye’deki okurlarıyla buluşan Bettany Hughes (İngiltere) 4 Kasım Cumartesi, Frankfurt Kitap Fuarı’nın düzenlediği Ahmet Ümit ve Mattias Göritz’in konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 5 Kasım Pazar günü gerçekleşecek.



Polisiye edebiyatın önemli ismi İrlandalı yazar Glenn Meade 11 Kasım Cumartesi günü Kırmızı Kedi Yayınevi’nin davetlisi olarak hem okurlarıyla söyleşmek hem de imza gününe katılmak üzere TÜYAP’ta olacak.



Antik Yunan tragedyalarının yaşayan efsanesi olarak bilinen ve kurucusu olduğu Attis tiyatrosunun deneyimlerini paylaşmak üzere Theodoros Terzopoulos, 12 Kasım Pazargünü bir panel ve imza gününde Kitap Fuarı’na konuk oluyor.



36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin