BİLAL ÖZCAN, MÜGE ANLI-BURHAN AKDAĞ ÇİFTİNİ YAZDI

Bugün gazetesinin magazin müdürü Bilal Özcan, "Burhan Akdağ adam gibi adamdır" başlıklı yazısında "Dobra Dobra" programının sunucularından Müge Anlı ile eşi Burhan Akdağ arasınadki sorunları kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
BİLAL ÖZCAN, MÜGE ANLI-BURHAN AKDAĞ ÇİFTİNİ YAZDI

Burhan Akdağ, adam gibi adamdır



İkisi de meslektaşım ve ikisini de yıllardır tanırım. Müge Anlı'yı, Burhan Akdağ'ın yanında tanıdım. Çalışkanlığını, işine olan düşkünlüğünü, mesleğine olan saygı ve sevgisini hep takdir ettim.



 Burhan Akdağ ile tanışıklığımız ise 1982 yılına değin uzanır. 86'dan 89'a kadar da Günaydın Gazetesi haber merkezinde muhabirimdi. Özellikle fotoğraf konusunda müthiş yetenekliydi.



O nedenle sadece magazinde değil, önemli olaylarda da Burhan'ın yeteneğinden istifade ederdim. Mitinge de koşardı, kaza, bela haberine de...



Verilen her görevi saygıyla kabul eder, üstü açık otomobiline atlar, en güzel fotoğraflarla döner gelirdi. Haber kaynaklarıyla ve insanlarla ikili ilişkileri mükemmeldi. Başta Hülya Avşar ve Sibel Can olmak üzere dönemin tüm starları tarafından sevilir ve sayılırdı. Evlerine elini kolunu sallayarak girer çıkar, sofralarına otururdu. Burhan Akdağ adam gibi adamdı.



25 yıldır tanırım, hâlâ da adam gibi bir adamdır. Burhan'ın nasıl bir adam olduğunu, onu tanıyan gazeteciler, mankenler, sanatçılar bilir. Benim kendi adıma bildiklerimi yazmam söylemem de insan olmamın gereğidir. Beni ben yapan erdemlerin en yücesi dürüstlüğümdür. Bildiğim doğruları, gerçekleri yazmazsam, söylemezsem kendimden utanırım. Eğer utanırsam, örtün ki ölem.



* * *



Şimdi internet sitelerine, televizyon ekranlarına yansıyan haberleri görünce üzülüyorum. Müge, Burhan'dan boşanmak için dava açmış. Burhan, Müge'yi ve annesini ölümle tehdit ediyormuş. İçip içip evin kapısına dayanıyormuş. Müge de bu yüzden çocuğunu, Burhan'a göstermiyormuş. Müge'nin annesi, kamyonu dayamış kapıya, kızının eşyalarını yükletirken Burhan eve koşmuş. Aralarında bir tartışma, gürültü, patırtı... Müge'nin annesi kameralara konuşuyor: "Bu adam, kızımı ve beni 6 aydır ölümle tehdit ediyor..." Üzüldüm. Çok üzüldüm.



* * *



Tabii ki evlilikler bitebilir İnsanlar eşlerinden boşanmak isteyebilir. Hiçkimse kimsenin üzerine tapulu değildir. Ancak, bazı şeyleri bilince, bu yaşananlara şaşırmamak mümkün değil. Neden mi?..



* * *



Geçtiğimiz 24 Ekim günü, Müge Anlı ve bir grup gazeteci Mustafa Sandal konseri için Dubai'ye gittik. Telefon konuşmalarından şahit olduğum kadarıyla Müge'nin eşiyle arası gayet iyiydi. Hatta dönüşte, havalimanında kendisini Burhan karşıladı. Sarılarak, öperek...



Tesadüf bu ya ertesi gün de Burhan ile İsviçre'ye uçtuk. Petek Dinçöz ve Alişan ile birlikte. Burhan, karısına her telefon görüşmesinde 'Aşkım' diye hitap ediyordu. Zürih'te eşine ve kızına değişik bir hediye bulmak için çırpınıp dururken az kalsın uçağı kaçıracaktı. Müge de 'sevgili kocası'nın yaptıklarıyla gururlanıyordu: 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, parmağındaki tek taş pırlanta yüzüğü Şenay Düdek'e gösterirken şöyle söylüyordu: "Burhan hediye etti" Ekrandan gördüm, milyonlar gördü... Hatta aynı günlerde, üzerindeki kırmızı bluzu Şenay'ın çok beğenmesi üzerine, kocasını yere göğe koyamadı: "Burhan iki yıl önce Japonya'dan getirdi."



* * *



Peki ne oldu da bugünlere gelindi? Bu sorunun yanıtı onları ilgilendirir. Biz dostlarına düşen ise hayatı yıllarca paylaşan bu iki insanı akl-ı selime davet etmektir. Lütfen, sizi çekemeyenleri daha fazla sevindirmeyin...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin