BBC, 2017'nin en az tanınan, en ilham veren kişilerini seçti! Peki listede Türkiye'den kim var?

İngiliz yayın kuruluşu BBC 2017'nin en az tanınmış ancak en ilham verici kişilerinin listesini yayınladı. İçlerinde bir de Türk var. Ancak onu tanımamızın sebebi müthiş başarıları değil...

Google Haberlere Abone ol
BBC, 2017'nin en az tanınan, en ilham veren kişilerini seçti! Peki listede Türkiye'den kim var?

Bu kişiler yalnızca 2017'de sıradışı şeylere imza atmakla kalmadılar, aynı zamanda ne kadar özel olduklarını da ispatladılar.



Listeye Türkiye'den de bir isim girmeyi başardı. BBC'nin listesindeki o Türk, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını kapatan Bahtiyar Duysak...



İşte, 2017'nin en az tanınmış ancak en ilham verici kişileri:



Tarana Burke - #MeToo (Ben de) kampanyasının arkasındaki isim: #MeToo, 2017 yılının en güçlü sosyal medya etiketleri arasında bulunuyor ancak bu etiketi kullanıma ilk sokan kişinin Tarana Burke olduğu pek bilinmiyor.Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein'la ilgili cinsel taciz iddialarının ortaya çıkmasının ardından 15 Ekim'de oyuncu Alyssa Milano, kadınlardan uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada #MeToo etiketini kullanarak anlatmaları çağrısı yaptı.



BBC, 2017'nin en az tanınan, en ilham veren kişilerini seçti! Peki listede Türkiye'den kim var?



Ancak aslında Tarana Burke, daha henüz 2006 yılında "Me too" yani "Ben de" başlıklı bir kampanya başlatmıştı. Tarana, başta yoksul ve siyasi kadınlar olmak üzere cinsel saldırıdan kurtulanlara yardımcı olmayı amaçlıyordu.



Tarana giderek daha çok insan tarafından tanınmaya başlandı. TIME dergisi, kampanya çerçevesinde deneyimlerini anlatanları "Sessizliği Bozanlar"ı Yılın Kişisi olarak seçti. "Me Too" kampanyasının yeniden başlamasını BBC'ye değerlendiren Tarana, "Esas amacım bunun anlık bir heves değil, devam eden kararlı bir hareket olmasını sağlamak. Sesimizi çıkarmaya ve rahatsız etmeye devam edeceğiz. Hikayelerimizi anlatmayı sürdüreceğiz" dedi.



BBC, 2017'nin en az tanınan, en ilham veren kişilerini seçti! Peki listede Türkiye'den kim var? - Resim : 2



Jonathan Smith - Las Vegas saldırısı sırasında 30 kişi kurtaran ve sonra kendisi de vurulan adam: Jonathan Smith, Las Vegas'ta 1 Ekim tarihinde açık hava konserinin üzerine açılan ateş sonucunda yaralananlara yardım etmeye çalışırken boynundan vuruldu. Üzerinden aylar geçmesine karşın o kurşun hala orada duruyor. Jonathan, havada kurşunlar uçuşurken saklandığı arabanın arkasından çıkarak iki genç kadını güvenli bir yere taşıdı. Vurulana kadar yaklaşık 30 kişiye yardımcı oldu.



Listenin devamını görmek için TIKLAYIN...



 


Etiketler bbc
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin