Amerikalı akademisyene Türkiye'li 'meslektaşından' şoke eden mesaj!

Türkiye ve İsrail üzerine yazılarıyla tanınan Louis Fishman, Türkiyeli profesörden öyle bir mesaj aldı ki...

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı akademisyene Türkiye'li 'meslektaşından' şoke eden mesaj!

New York Şehir Üniversitesi Brooklyn College’da asistan profesör olarak görev yapan Fishman, Türkiye'de hükümet yanlısı medyasındaki Yahudi karşıtı haberleri eleştirince sosyal medyada nefret dolu mesajlara maruz kaldı.



İstanbul-New York-Tel Aviv arasında mekik dokuyan, Türkiye'de de üniversitelerde dersler veren Fishman'in bir fizik profesöründen Twitter'da aldığı mesaj ise özellikle dikkat çekti. 



Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi'nde Fizik bölümü kürsü başkanı olan Prof. Ali İhsan Göker, Fishman'in Twitter'da yazısını paylaştığı tweet'in altına "Treblinka yakında hazır olacak. Halihazırda, Yahudilerin taşınabilmesi için demiryolu döşeniyor' mesajını yazdı. 



Göker, ayrıca Diken.com'a verdiği mülakatta, "Erdoğan'ın yerinde olsaydım ülkedeki bütün Yahudileri toplama kampına gönderirdim" açıklamasını da yaptı.



Fishman'in, Göker'in üniversitedeki görevinin askıya alınması için yaptığı başvuru ise 'askıda kaldı'. Göker aksine, aynı günlerde TÜBİTAK tarafından verilen bir araştırma ödülüne layık görüldü.



Treblinka, 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya'yı işgal eden Naziler tarafından Treblinka kasabası yakınında kurulmuş bir imha kampı. 1942-1943 yılları arasında kullanılan kampın gaz odalarında tahminen 700 bin ila 900 bin arasında Yahudi yaşamını yitirdi. 



İşte, Göker'in Fishman'e yazdığı 'Treblinka' mesajı:



Amerikalı akademisyene Türkiye'li 'meslektaşından' şoke eden mesaj!



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin