4 GAZETECİDEN HALA HABER YOK

Libya'da, Muammer Kaddafi'ye bağlı askerler tarafından hafta başı gözaltına alınan biri Güney Afrikalı, biri İspanyol, 2'si Amerikalı 4 gazeteciden hala haber alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol
4 GAZETECİDEN HALA HABER YOK

Amerikan dergisi "The Atlantic", internet sitesinde yayımladığı açıklamada, TheAtlantic.com için çalışan Clare Morgana Gillis, GlobalPost.com'la da çalışmış olan bağımsız gazeteci James Foley, İspanyol foto muhabir Manu Brabo ve Güney Afrikalı foto muhabir Anton Hammerl'in Salı günü Brega petrol limanının yakınlarında içinde bulundukları arabadan askerler tarafından alınıp götürüldüklerini belirtti.

Açıklamaya göre, Libyalı muhalifler, 4 gazeteciyi Kaddafi'nin askerleri tarafından götürülürken, gördüklerini ifade etti. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü de güvenilir bir kaynağa dayandırarak yayımladığı yazılı açıklamasında, 4 gazetecinin 4 Nisandan beri Libya'da kayıp olduğunu ve durumları hakkında endişe edildiğini bildirdi.


ABD Dışişleri Bakanlığı ise aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerdeki çok yönlü ilişkilerini kullanarak 4 gazeteci hakkında bilgi edinmeye çalıştığını belirtti.

AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin