Ödüllü belgesel yönetmeni Silverman Türkiye'ye geliyor

Yaratıcı Sanatlar Terapisti ve ödüllü belgesele imza atan Prof. Yehudit Silverman Türkiye'ye gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Ödüllü belgesel yönetmeni Silverman Türkiye'ye geliyor

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, müzik, dans, resim, drama gibi çeşitli sanat dallarının insanlar üzerindeki iyileştirici gücünü kullanan Yaratıcı Sanatlar Terapisi’ni (YST) ülkemizde tanıtmak ve bu yeni alanda dünyadaki gelişmeleri paylaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.  TSÇV, bu kapsamda, 6 – 7 Nisan tarihlerinde, Concordia Üniversitesi, YST Bölümü’nde görevli Dans/Hareket ve Drama Terapisti ve aynı zamanda ödüllü belgesel yönetmeni Prof. Yehudit Silverman’ı ağırlıyor.

 

Prof. Silverman “Kendi İçinde Hikaye – Terapide Mit ve Masal”  terapisiyle, katılımcılara, hikaye kullanımı, maske yaratma ve tiyatral yansıtma aracılığıyla travma konusunda tedavi edici yöntemleri deneyimletecek.

 

Prof. Yehudit Silverman’ın 15 yılı aşkın süredir her yaş grubuna hitaben uyguladığı “Kendi İçinde Hikaye – Terapide Mit ve Masal” terapisi, Metin Sabancı Merkezi’nde düzenlenecek. Terapi ile katılımcılar, kendi seçtikleri mitler ve masallardaki kişisel bir anlamı olduğuna inandıkları karakterlerin yerine geçecekler. Böylece, bir yandan, seçilmiş karakterlerini drama, müzik, dans-hareket ve sanat ile keşfederken, bir yandan da yaşadıkları travma ve derin korkularla yüzleşecekler.

 

Katılımcılar kendi yaratıcı yöntemlerini keşfedecek

 

Eğitici eğitimi niteliği taşıyan “Kendi İçinde Hikaye – Terapide Mit ve Masal” terapisi; ruh sağlığı ve eğitim alanlarında çalışan, psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikiyatristler, psikiyatri hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları, özel eğitim öğretmenleri, aile hekimleri, fizyoterapistler ve sanat alanlarında eğitim almış profesyoneller ile üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerine açık.

 

Terapi katılımcılara travma ile çalışırken ekstra tedavi edici araçlar ve teknikler konusunda son derece yenilikçi bir yaklaşım sunacak ve katılımcıların kendi yaratıcı yöntemlerini keşfetmelerine de katkıda bulunacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin