Sakın ses çıkarma! Ziyaretçiler: Bölüm 1 (The Strangers: Chapter 1)

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Başrollerini Madelaine Petsch ve Froy Gutierrez’in paylaştığı yeni korku filmi “Ziyaretçiler” birinci bölümüyle korku sineması sevenler için iddialı bir yapım olarak vizyondaki yerini aldı. Bu yazıda detaylara fazla girmeden içeriğinden bahsedeceğim filmi izlemek benim için keyifli bir deneyim oldu. 

Herkül: Efsane Başlıyor ve Ölümcül Sır filmleriyle bilinen yönetmen Renny Harlin’in yeni korku filmi Ziyaretçiler'in orijinal adı The Strangers: Chapter 1.

Fim, Do Over’ın yazarları Alan R. Cohen ile Alan Freedland tarafından kaleme alındı ve her üç bölümü de aynı anda çekilen filmin çekimleri 53 günde tamamlandı.

Toplam üç bölümden oluşacak bağımsız korku filmi serisinin konusu şöyle:

Evlilik yıldönümlerini kutlamak isterlerken kendilerini korkunç bir kabusun içinde bulan bir çiftin hikayesini konu ediyor. Genç bir çift, yıldönümlerini kutlamak için yola koyulur. Ancak seyahatleri arabalarının yolda arızalanmasıyla yarım kalır. Yola devam edemeyen çift, geceyi geçirmek için şehirden uzaktaki ıssız bir kasabada bir ev kiralamak zorunda kalır. Çiftin sakin başlayan gecesi, kiraladıkları eve üç maskeli katilin gelmesiyle kabusa dönüşür.

Filmi genel olarak beğensem de elbette klişe sahneler mevcuttu. Klişe sahnelerin olması ise benim için çok da tat kaçıran bir mevzu değil zira son derece orijinal, son derece seyir zevki yüksek sahneler bulunuyordu. Özellikle klasik müzik sahnesi benim beğenimi kazandı.

Başrollerin oyunculuğu gayet yerinde olmakla birlikte, o kadar yakışan bir çift olmuşlar ki gerçekten de bir çiftin yıldönümü kutlama serüvenini izliyor gibi hissettim. 

Yıllar sonra efsaneler arasında yer alacak bir film olmasa da korku filmi sevenler tarafından bir şans verilmeli diye düşünüyorum. 

Sakın ses çıkarma! Ziyaretçiler: Bölüm 1 (The Strangers: Chapter 1)

Bu arada, serinin devam filmlerinin de 2024 yılı bitmeden vizyonda olacağı tahmin ediliyor.

Yönetmen: Renny Harlin

Senaryo: Alan R. Cohen/Alan Freedland

Görüntü Yönetmeni: José David Montero

Kurgu: Michelle Harrison

Müzik: Justin Caine Burnett