Netflix'in popüler dizisi Baby Reindeer hakkında: Kim kurban?

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Filmimizin ana karakteri Donny, bir akşam çalıştığı bara ağlayarak giren orta yaşlı ve aşırı kilolu bir kadınla tanışıyor. “Ne içersiniz?” diye sorduğu kadın parası olmadığını söyleyince Donny ona bir bardak çay ikram ediyor ve hikaye tam da burada başlıyor.

Netflix’in bu ay çıkan yeni mini dizisi Baby Reindeer, barda çalışan bir komedyen ile tacizci bir kadın arasında yaşananları konu alıyor.

Dizinin başrolü Richard Gadd, kendi başından geçtiği tahmin edilen bir olayı önce bir oyun olarak yazıyor. Tiyatro oyunu olarak sahnelenen hikaye daha sonra da diziye uyarlanıyor.

Richard Gadd'a, tacizci kadın Martha Scott'a hayat veren Jessica Gunning eşlik ediyor.

İlgi görmeye pek de alışık olmayan Martha, Donny'nin ona çay ısmarlamasının ardından çılgına dönüyor. İlk bakışta esprili ve hayat dolu olduğu düşünülen ancak gözlerine bakınca bile içindeki huzursuzluğun ve takıntılı ruh halinin görülebildiği Martha, Donny'nin e-posta adresine ona 'küçük ren geyiğim' diyerek sayısız mesaj göndermeye başlıyor.

Netflix'in popüler dizisi Baby Reindeer hakkında: Kim kurban?

Ünlülerin davalarına baktığını avukat olduğunu söyleyen Martha, imla kurallarını hiçe sayan maillerinin altına her zaman ve elbette yazım yanlışıyla 'Iphone’umdan gönderilmiştir' (Sent from my iPhone)
yazarak olmayan Iphone'u da varmış gibi gösteriyor. Tek yalanı Iphone değil elbette: Martha söylediği gibi ünlü bir avukat da değil. Çöp evde, eski model bir bilgisayar kullanan ve beş kuruş parası olmayan biri. Zaten Donny de çay parası bile olmayan birinin ünlü bir avukat olamayacağını tahmin ediyor.

Her gün çatkapı bara gelen Martha, bir süre sonra Donny'nin acıma duygusunu korkuya çeviriyor çünkü sık sık tuhaf bir biçimde konuşup yazım hatalarıyla dolu e-mail tacizlerine başıyor.

İş arkadaşlarının dalga geçmesi üzerine bir de buluşunca Martha olayı yanlış anlayarak tam bir takıntılı aşığa dönüşüyor. Donny’nin ise polise gitmemesinin tek sebebi Martha'ya karşı duyduğu acıma hissi değil elbette. Geçmişinde derin yaşanmışlıklar olan Donny'nin flashback sahneleri oldukça çarpıcı.

Taciz hatta tecavüz, aşağılanma ve pek çok travmatik olay yaşayan Donny'nin aslında rahatsız olduğunu düşündüğümüz Martha'nın ilgisine içten içe muhtaç olmasını hayretle izliyoruz.

Geçmişinden kurtulamayan, daha sonraları kurtulmak istemeyen bir Donny karşımızda belirince, hikaye çok ilginç bir yöne gidiyor.

Sonunda her karakterin sebeplerini öğrensem de ben hiçbiriyle empati kuramadım. Kurban, dizinin sonunda tacizciye dönüşüyor ve bu dönüşümün sinyallerini bölümler önce vermişti zaten.

Dizinin çok fazla detayı olmasına rağmen değerlendirmeyi izleyicinin yapması gerekiyor çünkü bu dizi herkesin farklı yorumlayacağı karakterler ve olaylar içeriyor.

İzlenmesi (özellikle taciz mağdurları için) çok zor ancak son derece akıcı bu dizi daha çok konuşulacak gibi görünüyor. 

Unutmadan: Sent from my iPhone...

Etiketler: