Keyifli bir korku filmi: Imaginary (Hayali)

Vizyondaki Blumhouse yapımı Imaginary (Hayali) filminden bahsedeceğiz.

Yönetmen koltuğunda Cry Wolf, Truth or Dare, Fantasy Island, The Curse of Bridge Hollow  Are You Afraid of The Dark? gibi başarılı yapımların yönetmeni Jeff Wadlow'un oturduğu Hayali filminin senaryosu da Wadlow ile Greg Erb ve Jason Oremland tarafından kaleme alındı. 

Hayali'nin oyuncu kadrosunda ise DeWanda Wise, Taegen Burns, Pyper Braun, Betty Buckley, Tom Payne, Veronica Falcón, Samuel Salary, Matthew Sato gibi sevilen isimler yer alıyor.

Filmin konusu,

"Hayali, doğup, büyüdüğü eve geri dönen ve orada beklenmedik durumlarla karşılaşan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Genç bir kadın olan Jessica, yeni kocası Max ve iki kızıyla birlikte eski ebeveynlerinin evinde, büyük şehrin banliyölerinde rahat bir yaşam sürmeyi sabırsızlıkla beklemektedir. Eve gittiklerinde küçük kızı Alice, bodrumda Jessica'nın eski peluş oyuncak ayısı Chauncey'yi bulur. Oyuncak ayıya tuhaf bir bağlılık geliştiren Alice, çok geçmeden tuhaf davranmaya, hatta tehlikeli şeyler yapmaya başlar. Jessica ve Max ilk başta bunu açıklayamazlar. Ancak bir noktada Jessica, Chauncey'nin onun inandığı peluş oyuncak ayıdan çok daha fazlası olduğunu fark eder" şeklinde aktarılıyor ve dolayısıyla gerilim/gizem sevenleri içine çekiyor. 

Filmde en dikkat çeken noktalardan biri, yıllardır çocukların ölümüne sebep olan 'Mavi Balina'ya gönderme yapmasıydı. 

Oyunculuk açısından değerlendirmek gerekirse, performanslar oldukça başarılıydı. Korku filmlerinde en önemli etkenlerden bir tanesi de oyunculukların hissi doğru verebilmesi, yapay görünmemesi olduğundan beni hayal kırıklığına uğratmadı. 

Conjuring serisi fanlarının 'Off bu ne yaa' demekten kendilerini alamayacaklarını düşünsem de gençler/çocuklar için gayet izlenebilir bir film olduğunu söylemem gerek. 

Imaginary (Hayali); izlemesi gayet keyifli, tadında bir gerilim olmuş.