Kafanızı yormadan gerilime doymak için: Megan

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

“Megan”, size korku dolu anlar yaşatmayı vaad etmese de izlemek gayet keyifli. Korku filmlerinde alıştığımız vahşet dolu kanlı sahneler yerine izleyiciye gerilimi hissettirmeyi hedefleyen bir çizgide. 

Yönetmen: Gerard Johnstone

Senaryo: Akela Cooper

Görüntü Yönetmeni: Peter McCaffrey

Kurgu: Kim Sinclair

Müzik: Andrea von Foerster

Oyuncular: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng, Brian Jordan Alvarez, Jen Van Epps, Lori Dungey, Stephane Garneau-Monten

ABD/Korku-Gerilim-Bilimkurgu: 101 Dk

FİLM HAKKINDA

En sevdiğim türlerden olan 'oyuncak korku filmi', “Chucky” ile zirveyi yaşattı izleyiciye. “Megan” böyle bir efsane olmaktan çok uzak olsa da, kısa süreli bir film olması nedeniyle izleyiciyi sıkmadan ilerleyen keyifli bir korku-gerilim filmi olmuş. 

Biraz filmin içeriğinden bahsedersek;

Dokuz yaşındaki Cady, anne babasını bir trafik kazasında kaybettikten sonra oyuncak şirketinde bir yazılımcı olan teyzesi Gemma ile yaşamaya başlar. Çocuklarla arası hiç de iyi olmayan Gemma, Cady'nin bakımını hiç üstlenmek istemese de bir süre sonra bu gelişmenin onun uzun süredir üzerinde çalıştığı hayal projesi olan Megan adını verdiği projeye katkısını fark eder. Aynı zamanda Megan da Cady'nin yükünü Gemma'nın üstünden alacaktır.

Megan’ı tam olarak geliştirmeden alelacele Cady ile tanıştıran Gemma, Megan ile Cady'nin iyi arkadaş olacağını düşünür. Bu mükemmel Megan projesini şirkete sunan Gemma, nihayet yeğenini de tanıtımında kullandığı Megan için seri üretim sürecini başlatır.

İşler mükemmel gidecek sansa da Cady’yi korumak için başkalarına zarar vermeye başlayan ve tek hedefinin Cady'nin iyiliği olduğunu düşünen Megan dehşet veren eylemlere başvurur ve artık yaratıcısı Gemma da hedefi halindedir. 

Son derece keyifli olduğunun altını çizdiğim “Megan”, üstüne düşünülecek bir film olmadığından 'Çerez' bir film olarak beklentiyi sonuna kadar karşılıyor. 

Şimdiden iyi seyirler...