Cem Karaca'nın Gözyaşları: Tam anlamıyla bir oyunculuk şöleni

Dondurmam Gaymak filmiyle sektörde tanınırlık elde eden usta yönetmen Yüksel Aksu’nun yönettiği “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi ülke çapında bir merak uyandırmıştı. Ben de vizyona girer girmez ilk fırsatta biletimi kapıp gittim filme. Hayatı roman olan Cem Karaca, filminin yapılması ‘şart’ olan isimlerden bir tanesi. Son derece etkileyici bir hayat hikayesine sahip olan Cem Karaca’yı son derece başarılı bulduğum İsmail Hacıoğlu’nun canlandırması da bana umut verdi zira herkes her rolün altından başarıyla kalkamıyor. 

 İkisi de sanatçı olan anne babanın, Robert Kolejinde okuyan biricik oğulları Cem’in hikayesi başladığında içimden “Böyle birinin ülkeyle, hayatla ilgili bir sıkıntısı olamaz” diye geçirdim ama usta ismin hayatını az çok bildiğimden film boyunca beklentimi kaybetmedim. 

“Cem Karaca’nın Gözyaşları”, son derece başarılı bir müzikal olarak yıllarca televizyon ekranlarında da gösterilecek bir film olmuş. İsmail Hacıoğlu için ayrı bir parantez açacağımı belirterek, filmde rol alan neredeyse tüm oyuncular harika bir performansa imza atmış.

Vatan sevgisi, bu sevginin cezalandırılışı ve vatan özlemi öylesine içini parçalıyor ki insanın, izlerken bazı sahnelerde gözyaşlarıma hakim olamadım.

Filmde Cem Karaca’nın efsane şarkılarının nasıl yaratıldığını ve gelişimlerini görmek de çok keyifliydi. 

İSMAİL HACIOĞLU YİNE ZİRVEDE

Filmde İsmail Hacıoğlu, son dönemin en başarılı oyuncularından olduğunu kanıtlamış. Öyle güzel giyinmiş ki Cem Karaca karakterini, izlerken İsmail’i görmedim. Zaten Cem Karaca şarkılarını da kendisi tıpkı onun gibi seslendirmiş. Burada elbette bir müzikal başarı aramak yerine mükemmel bir taklit izledim. Müslüm filminde de Timuçin Esen, Müslüm Gürses rolünün altından başarıyla kalkmıştı. İsmail Hacıoğlu da şarkıları kendi seslendirmek isteyerek yerinde bir karar vermiş. Umarım bu başarılı oyunculuğu başka projelerde de görmeye devam ederiz. Keşke bu efsaneleşmiş şahsiyetlerin filmleri onlar ölmeden önce yapılsa da yaşamları sürerken onore olabilseler.

Son olarak, tadı kaçmasın diye fazla detaya girmek istemediğim bu filme mutlaka gidin. Pişman olacağınızı hiç sanmıyorum.