Cadı hakkında: Son zamanların en iddialı gerilim filmi

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Yerli edebiyatın ustalarından Hüseyin Rahmi Gürpınar‘ın aynı adlı eserinden uyarlanan Cadı filmi, oldukça başarılı bir reklam stratejisiyle vizyona girdi. Filmin oyuncu kadrosunda Furkan Andıç ve Buse Meral dışında Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soyaslan, Cengiz Orhonlu, Dilara Duman, Yağız Ata Dinçer, Ekin Pasvanoğlu ve Nur Sürer'in yer aldığı sinemaseverler tarafından merak edildi.

Bu nedenle yapım, vizyona girdiği hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu.

Yönetmen ve senaristliğini Erman Bostan‘ın üstlendiği film, Bostan‘ın ilk uzun metraj filmi olarak öne çıktı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle çekilen film bu anlamda sağlam bir bütçeyle çekildiğini düşündürüyor.

FİLM HAKKINDA 

Eşini erken yaşta kaybeden Fikriye Hanım, dayısının eşinin ısrarı sonrası hakkında korkunç dedikodular bulunan Naşit Nefi Efendi ile evlendirilir.

Nefi Bey hakkında, ilk eşinin mezarından gelip Nefi Bey’in ve evin belası haline gelen bir cadıya dönüştüğü rivayetleri dilden dile dolanır.

 Fikriye Hanım'ın eve gelmesiyle hali hazırda ürperten anlara sahne olan konak, daha da ürkütücü bir hal alır.

Cadı hakkında: Son zamanların en iddialı gerilim filmi

Filmin oyuncu kadrosu son derece iyi seçilmiş olsa da senaryosu oldukça kısır. Senaryodan yaklaşık 30-40 dakikayı çıkarsak film çok daha izlenebilir bir hal alıyor zira izlerken gereksiz sahneler nedeniyle epey sıkıldım. Fikriye’yi canlandıran Buse Meral, genel anlamda iyi bir oyunculuk sergilemiş ancak eski kelimelerde fazlaca ezberlemiş havası seziliyor bu da izleyicinin dikkatini dağıtan bir unsur haline geliyor. Döneme yakışması ve güzelliği hakkında diyecek söz yok. Öte yandan Nefi Bey’i canlandıran Furkan Andıç ve Mesmer’i canlandıran Çağdaş Onur Öztürk çok başarılı, eleştiriye yer bırakmayan şekilde iyi birer performans sergiliyor.

Cadı, Türkiye’de izlemeye alışık olmadığımız, aksine izlemeye aç olduğumuz bir korku, gerilim, gizem filmi olsa da eksikleri hayli fazla.

Kostümler, mekan ve ışık oldukça başarılı olunca tek eleştirilecek yer senaryo oluyor.

Bu tarzda daha fazla filmin yapılması ilerleyen dönemde çok daha iyi filmler çıkmasına ortam hazırlayacağından, Türk insanının sevdiği bir tür olan gerilime ağırlık verilmeli diye düşünüyorum.

Eksiklerine rağmen artılarının galip geldiği bir film olmuş. Gerilim-gizem seven herkesin izlemesini tavsiye ederim. 

Yönetmen / Senaryo : Erman Bostan

Hikaye : Hüseyin Rahmi Gürpınar

Görüntü Yönetmeni : Şafak İldiz

Kurgu : Ömer Günüvar

Müzik : Sabina Khujaeva, Ercüment Orkut, Mehmet Cem Tuncer

Oyuncular : Buse Meral, Furkan Andıç, Çağdaş Onur Öztürk, Nur Süer, Cengiz Orhonlı, Yağız Ata Dinçer, Süreyya Kilimci, Manolya Maya, Elif Ürse, Dilara Mesude Duman

Türkiye / Tarihi-Gerilim-Dram / 135 Dk.