Bu havuz bütün dilekleri gerçekleştiriyor ama bir şartla: ‘Gece Yüzüşü’ (Night Swim)

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

‘Gece Yüzüşü’ (Night Swim), Bryce McGuire’ın, 2014 yılında yazıp yönettiği kısa filminin detaylandırılarak uzun metraj bir korku filmine dönüştürüldüğü bir Hollywood filmi. Korku sineması denince akla gelen iki isim olan Jason Blum ve James Wan ortaklığında çekilen filmin yönetmeni ve senaristi Bryce McGuire. 

Gece Yüzüşü, özetle kötü bir ruh tarafından terörize edilen bir kadının hikayesini izleyiciye aktarıyor:

'Ray Waller, dejeneratif bir hastalık nedeniyle erken emekliliğe zorlanan eski bir büyük lig beyzbol oyuncusudur. Her şeye rağmen profesyonel hayatına dönmeyi uman Ray, kaygılı eşi Eve, ergenlik çağındaki kızı Izzy ve küçük oğlu Elliot ile birlikte yeni bir eve taşınır. Evin arkasında bulunan havuz çocuklar için eğlenceli olacakken Ray için de bir fizik tedavi olanağı sağlayacaktır. Ancak onlar böyle düşünürken evin geçmişindeki karanlık bir sır, aileyi kaçınılmaz terörün derinliklerine sürükler.'

Son dönemin en korkunç filmlerine imza atan Blumhouse, Gece Yüzüşü ile özellikle havuzla ilgili korkuları olanları tetikleyecek türden bir filme imza atmış.

Büyük bir korku filmi diyemeyeceğim, hatta bazı yerlerde "Bu sahne neden çekilmiş ya?" dediğim bir film olan Gece Yüzüşü, benim bir akşam aniden sinemada korku filmi izleme ihtiyacımı karşılayabildi. Bu düşünceme filmi eksi ikinci katta bomboş bir sinema salonunda gecenin bir yarısı izlememin katkısı nedir, tartışılır. 

Bu havuz bütün dilekleri gerçekleştiriyor ama bir şartla: ‘Gece Yüzüşü’ (Night Swim)

Filmde, daha önce rastlamadığım bir konu işlendiği için filmi sonuna kadar merakla izledim. 'Dilekleri gerçekleştiren bir havuz insanın başına ne işler açar?' konusu, beni içine çekebildi. Konu gerçekten çok iyi düşünülmüş ancak o kadar çok konu havada kaldı ki açıkçası benim için filmin bütün tadı kaçtı. Cevaplanmayan sorularla, boşluklarla dolu filmleri izlemeyi hiç sevmediğim için bu benim için olumsuz bir yan.

Özellikle filmdeki kötü ruhun zaman zaman belirmesi ancak kim olduğunun açıkça belirtilmemesi hoşuma gitmedi. Bazı sahnelerin gereksizliği, filmdeki detayların açıklanması için kullanılsa daha hoş bir izlenim yaratılırdı diye düşünmeden edemedim. 

Oyunculukların gayet başarılı olduğu filmin finali ise beni hayal kırıklığına uğrattı. İnsan biraz üzülür, izlerken ben bile kahroldum ancak aile üyelerinin pek de umurunda olmadı yaşananlar. 

Filme şöyle bir dönüp bakınca gayet de izlenebilir ancak sinemada izlemeye değer mi bilemiyorum.

Yönetmen / Senaryo : Bryce McGuire

Görüntü Yönetmeni : Charlie Sarroff

Oyuncular : Wyatt Russell, Kerry Condon, Amélie Hoeferle, Gavin Warren, Nancy Lenehan, Jodi Long

ABD / Fantastik-Korku-Gerilim / 98 Dk.