Zararını bilmeden bardak bardak içiyorduk: Bağırsak sağlığını bozuyor bağışıklığı yerle bir ediyor. Canan Karatay'dan korkutucu açıklama geldi

Sağlığımız için önem taşıyan birçok içecek olsa da kimisi de sağlığımıza ciddi anlamda zarar veriyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın üzerine basa basa vurguladığı bu içecek, bağışıklık sisteminden beyin sağlığına kadar zarar veriyor...

Zararını bilmeden bardak bardak içiyorduk: Bağırsak sağlığını bozuyor bağışıklığı yerle bir ediyor. Canan Karatay'dan korkutucu açıklama geldi

Sağlıklı ve uzun bir yaşam için tükettiğimiz her besinin ayrı bir önemi mevcuttur. Yediğimiz ve içtiğimiz her şey, sağlığımızı önemli ölçüde etkiler.

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde olan Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı, dengeli ve uzun bir yaşamı temsil eden birçok önemli açıklamaları mevcuttur.

Marketlerde sık sık satılan ve zararına rağmen milyonlarca kişinin tükettiği enerji içecekleri, sağlığımız için ciddi tehlikelere sahip içecekler arasında yer alıyor.

Enerji içeceklerinin bu etkilerini öğrendikten sonra ağzınıza dahi sürmek istemeyeceksiniz. Peki, enerji içeceklerinin zararı nedir?

İşte enerji içeceklerinin sağlığımıza ciddi etkileri...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ YOK EDİYOR!

Prof. Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerinin sağlık üzerindeki zararları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

Karatay'a göre, bu içecekler özellikle gençler arasında popüler olsa da sağlığımız için bir dizi zararı teşkil ediyor.

Karatay'a göre enerji içecekleri, tam bir zehri ifade ediyor. Bu içecekler bağışıklık sistemini yok ediyor, bağırsakları bozuyor ve beyin fonksiyonlarını bozuyor.

Öte yandan enerji içecekleri, içerdikleri yüksek miktarda kafein ve şeker nedeniyle ciddi sağlık riskleri de taşıyor.

Zararını bilmeden bardak bardak içiyorduk: Bağırsak sağlığını bozuyor bağışıklığı yerle bir ediyor. Canan Karatay'dan korkutucu açıklama geldi

Kafein, merkezi sinir sistemini uyararak geçici olarak uyanıklık sağlasa da fazla tüketildiğinde kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, uykusuzluk gibi problemlere yol açıyor.

Özellikle gençlerde ve çocuklarda bu tür sağlık sorunlarına daha yatkın olmaları nedeniyle, enerji içecekleri konusunda daha fazla risk taşıyor.

Enerji içeceklerinin yüksek şeker içeriği ise obezite, tip 2 diyabet ve diğer metabolik hastalıkların riskini artırıyor.

Şekerin yarattığı ani kan şekeri yükselmesi ve düşmeleri, kullanıcıların zaman içinde enerji düzeylerinde dalgalanmalara neden olur ve bu durum da mental ve fiziksel performansı olumsuz etkiler.

Karatay, bu tür içeceklerin doğal olmayan yüksek enerji sağlamasının, vücudun normal metabolizmasını bozduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda bu içeceklerin uzun vadede adrenal yorgunluğa yol açabileceğine de vurug yapıyor.

Öte yandan bu enerji içeceklerini alkolle tüketmek, alkol zehirlenmelerine kadar götürebiliyor. Enerji içecekleri ayrıca kalp hastalıkları riskini artırıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin