Yumurtayı böyle pişirenler yandı: Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz. Doğru yumurta nasıl pişirilir?

İçerdiği güçlü vitamin ve minerallerle sağlığımız için mutlaka tüketmemiz gereken besinlerden biri olan yumurta, yanlış pişirildiğinde tüm faydasını kaybeder. Bundan sonra yumurta pişirirken bu hatayı sakın yapmayın. İşte doğru yumurta pişirme yöntemi

Yumurtayı böyle pişirenler yandı: Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz. Doğru yumurta nasıl pişirilir?

Yumurta, insan vücudu için önemli bir besin kaynağıdır. Her bir yumurta, birçok temel besin öğesini içerir.

Protein bakımından zengin olan yumurta, vücudun kasların onarımı ve büyümesi için gerekli olan amino asitlerin sağlanmasına yardımcı olur.

Aynı zamanda demir, çinko ve B vitaminleri gibi önemli mineralleri ve vitaminleri içerir. Bu besin maddeleri, kan hücrelerinin oluşumu, bağışıklık sistemi fonksiyonları ve sinir sistemi sağlığı için gereklidir.

Yumurta sarısı özellikle A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminler açısından zengindir. Bu vitaminler, göz sağlığından kemik güçlendirmeye kadar bir dizi yarara sahiptir.

Ayrıca, omega-3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağları da içeren yumurta, kalp sağlığını korur ve destekler.

Yumurtanın bu eşsiz faydalarından yararlanmak için onu mutlaka doğru koşullarda pişirmek gerekir. Yanlış pişirilen yumurtanın tüm faydası yok olur.

İşte yumurtayı doğru pişirme yöntemi...

DOĞRU YUMURTA PİŞİRME YÖNTEMİ

Yumurta, sağlığımız için önemli bir besin olduğundan onu mutlaka doğru pişirmek gerekir. Yumurtayı doğru pişirmek için uymanız gereken çok basit püf noktalar mevcuttur.

Öncelikle yumurtanın beyazını mutlaka tamamen pişirmelisiniz. Öte yandan yumurtanın sarısı ise hafif akışkan bir şekilde bırakılmalıdır.

Yumurtayı böyle pişirenler yandı: Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz. Doğru yumurta nasıl pişirilir?

Yumurtanın beyazı ve sarısı bu şekilde olduğunda, vücudumuz proteini daha iyi bir şekilde emer. Aşırı pişmiş bir yumurtada protein yapısı ne yazık ki değişir.

Bu durumda proteinin vücut tarafından sindirilmesi de en aza iner. Vücudumuz ise proteinin tamamını almaz, bir kısmını kaybetmiş olur.

Öte yandan yumurtanın besin değeri düşer ve bu da sağlığımız için hiçbir fayda sunmaz. Bu noktada yumurta haşlama, doğru bir tercihtir.

Yumurta beyazının pişmesini ve sarısının hafif akışkan kalmasını, haşlama yöntemi ile sağlayabilirsiniz. Hem böylelikle yumurtanın besin değeri korunur ve proteini kaybolmaz.

Yumurta haşlarken besin değerlerini kaybetmemesi adına yumurtayı, yüksek ısıda haşlamamak gerekir.

Düşük ve kısık ateşte yumurta pişirerek, yumurta beyazı ve sarısı arsındaki etkileşimi koruyabilirsiniz.

Eğer yumurtayı haşlamak yerine pişireceksiniz de mutlaka düşük ve kısık ateşte pişirmeniz gerekir. Bu pişirme yöntemleri, yumurtanın tüm besin değerlerini korur ve sağlıklı kılar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin