Yola çıktı kuvvetli geliyor. O iller tek tek sıralandı. Marmara, Ege ve Akdeniz için uyarıda bulunuldu

Son bir haftadır Türkiye sıcak havanın etkisi altında ancak bu sıcaklıklara ara veriliyor. İstanbul için uyarı gelirken, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz için de yağışların görüleceği belirtilirken "kuvvetli" uyarısında bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Yola çıktı kuvvetli geliyor. O iller tek tek sıralandı. Marmara, Ege ve Akdeniz için uyarıda bulunuldu

Yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları düşüyor ve yağış ekleniyor.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada özellikle Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz için uyarıda bulundu ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Orhan Şen yaptığı uyarıda şu ifadeleri kullandı:

Pazartesi Marmaraya hafif, Ege ve Batı akdenize kuvvetli yağmur geliyor. Sıcaklıklar Çarşamba günü ortalamaya doğru azalacak. Yağışların durmasıyla barajlarda yükselme durdu. Doğuda kar erimeleri akarsuların debilerini yükselir.

Bugün pazar genelde hava açık sıcaklık kuzey batı da daha çok olmak üzere ortalamanın 8-10 derece üzerinde. Ege kıyılarında ve Marmaranın Batısında LodoS kuvvetli esiyor akşama yavaşlar. Doğuda ÇIĞ riski devam ediyor. Gece Kıyı Ege Trakya ve Batı Akdenize yağmur geliyor.

Bugün İstanbul p.bulutlu 17 C. Yarın öğlen yağmur gelecek kuvvetli değil. İzmir ve Antalya Yağmurlu 18, Ankara 15, Samsun 22, Malatya 11, Urfa 18 C

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin