Yiyen herkes hazır sanıyor: Yediğiniz tüm ev keklerini unutun. Kakaolu fındıklı kek yeni müptelanız olacak. Kakaolu fındıklı kek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de çok pratik kek yapmanın formülü bulundu. Bu tarif yeni gözdeniz olacak. İşte kakaolu kek yapmanın pratik ve etkili o yolu...

Google Haberlere Abone ol
Yiyen herkes hazır sanıyor: Yediğiniz tüm ev keklerini unutun. Kakaolu fındıklı kek yeni müptelanız olacak. Kakaolu fındıklı kek nasıl yapılır?

Malzemeler;

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1,5 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un

1 çay bardağı fındık

3 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki çırpma kabımızın içerisine 4 tane yumurta ve 1,5 su bardağı toz şekeri alalım. Beyaz ve köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım. Karışımın içerisine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyelim.

Ardından içerisine 2,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1,5 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim.

Daha sonra 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolatayı da karışımın içerisine ekleyelim ve mikserle güzelce çırpalım.

Son olarak 1 çay bardağı kadar fındık kırığını ilave edelim ve mikserle birkaç tur daha çırpalım. Kalıbımızın her tarafını fırçayla güzelce yağlayalım.

Yağlama işlemini tamamladıktan sonra kalıbın içerisine bir miktar un serpelim. Sağa sola hareket ettirerek kalıbı güzelce unlayalım.

Hazırladığımız hamurun tamamını kalıbın içerisine boşaltalım. İsteğe bağlı olarak üzerine yine birkaç tane fındık serpiştirebilirsiniz.

Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 55 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Fırından aldıktan sonra kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakalım.

Tamamıyla soğuduktan sonra keki kalıptan ters çevirerek çıkaralım. Kekimizi bu şekilde sade olarak servis edebileceğiniz gibi üzerine çikolata sosu gezdirerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin