Yeterince seks yapmamak büyük sorunlar yol açıyor! İşte düzenli seksin faydaları...

En son ne zaman seks yaptınız? Geçen hafta? Geçen ay? Bu sabah? Şu anda? Ne zaman olursa olsun ve kiminle olursa olsun, seks hayatınızın 'normal' olup olmadığını hiç düşündünüz mü? Bu kolayca cevaplanabilecek bir soru değil ve muhtemelen üzerinde çalışılmamış bir soru. Ancak seks yalnızca kendimizi harika hissetmemizi sağlayan bir şey değildir; aslında sağlığımız için inanılmaz derecede faydalıdır. İşte seksin faydaları...

Google Haberlere Abone ol
Yeterince seks yapmamak büyük sorunlar yol açıyor! İşte düzenli seksin faydaları...

Bu yıl yapılan bir araştırma, daha fazla seks erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ileri sürdü. Bu erkeklerin haftada 5 kez cinsel ilişkiye girdikleri tespit edildi.

Peki gerçekten hedeflememiz gereken bir altın standart var mı?

 KAÇ KEZ NORMALDİR?

Elbette 'normal' biraz geniş bir terim; sonuçta bir kişi için normal olan bir başkası için çok anormal olabilir. 

Ancak karşılaştırma yapmak isterseniz, Aralık 2022'de gerçekleştirilen bir araştırmada, araştırmaya katılanların haftada birden az seks yaptığını ve çoğunluğun bundan memnun olduğunu ortaya çıktı.

Sadece yüzde 20'si haftada bir veya iki kez sevişiyor. 

İnsanlar yorgun oldukları için (yüzde 27), yapacak kimseleri olmadığı için (yüzde 22) veya zamanları olmadığı için (yüzde 19) daha fazla seks yapmadıklarını söyledi.

Haftada birden fazla seks yapan çiftler daha mutlu olmadıklarını, haftada birden az seks yapanlar ise daha az tatmin hissettiklerini bildirdi.

İster yalnız ister bir partnerle olsun, düzenli seksi zaman geçirmenin sağlık açısından önemli bir faktör olduğunu öne süren çok sayıda araştırma var…

İŞTE SEKSİN FAYDALARI

1. Uykuyu iyileştirir

İyi bir gece uykusu çekmek ister misiniz? Yastığa çarpmadan önce seks yapmak isteyebilirsiniz.

Yakın zamanda yapılan Smile Makers anketi, kadınların yüzde 77'sinin mastürbasyonu uyumaya daha hızlı ulaşmanın bir yolu olarak kullandığını ortaya çıkardı. 

2. Libidoyu ve samimiyeti artırır

Seks dürtüsü işaretleniyor mu? Siz ve eşinizin aynı kıvılcıma sahip olmadığını mı düşünüyorsunuz? İş, çocuklar ve genel yaşamın öncelikli olduğu, yoğun hayatların devralınması çok doğal. Ancak seksin kendisi azalan libidonun yanıtı olabilir.

Seks uzmanı Samantha, "Oksitosin, şehvetli dokunuşla etkinleştirilen 'aşk' hormonudur ve partnerimize daha bağlı ve samimi hissetmemizi sağlayabilir, bu da cinsel libidomuzu artırabilir" dedi.

Kıvılcımı canlı tutmaya yardımcı olmak için sevdiğiniz kişiyle düzenli olarak yalnız zaman geçirmeyi planlayın.

3. Beyin sağlığını artırır

NHS'ye göre, Birleşik Krallık'ta 65 yaş üstü 11 kişiden biri aşırı beyin atrofisine veya küçülmesine neden olan demans hastası.

Ancak diğer şeylerin yanı sıra seks yapmak, beyne giden kan akışını arttırdığı için genel bilişi geliştirmeye yardımcı olabilir. Cinsiyet Araştırmaları Dergisi'de yayınlanan araştırma, 62 ila 74 yaş arası yetişkinler için daha iyi cinsel kalitenin daha iyi bilişsel işlevlerle bağlantılı olduğunu buldu. 75 ila 90 yaşları arasındakiler için daha sık seks (en az haftada bir kez) daha iyi bilişsel işlevlerle ilişkiliydi.

4. Prostat kanseri riskini azaltabilir

Sık sık seks yapan veya mastürbasyon yapan erkeklerin, şu anda erkekler arasında en sık görülen kanser olan prostat kanserine yakalanma olasılığı daha düşük olabilir. 

2016 yılında ABD'de çalışma araştırmada 32.000 erkekle boşalma alışkanlıkları hakkında görüşüldü ve ardından hastalık teşhisi konup konulmadığını görmek için onları takip edildi.

5. Regl kramplarını hafifletir

Regl döneminde orgazm olmanın bir bahanesi varsa işte budur!

Seks uzmanı Samantha, "Endorfinler ve orgazm sırasında kasların kasılması gerginliği ve ağrıyı hafifletebilir" dedi.

5. Kalp sağlığını destekler

İyi bir bonking, kardiyovasküler sağlığınıza da yardımcı olabilir. 

Sağlık ve Sosyal Davranış Dergisi'de yayınlanan araştırma, "yüksek seks sıklığının daha sonraki kardiyovasküler olay riskiyle olumlu yönde ilişkili olduğunu" söylüyor erkekler için", iyi cinsel kalite ise kadınları ileriki yaşamlarında kardiyovasküler riskten koruyor gibi görünüyor.

Ayrıca seks sırasında kaslarımız, eklemlerimiz ve tendonlarımız çalıştırılarak bize tam vücut egzersizi sağlanır.

6. Stresi azaltır

Araştırmalara göre, 14 yetişkinden biri her gün stresli hissediyor.

Ancak düzenli seks ve/veya mastürbasyon gizli stres giderme yöntemi olabilir ve ücretsizdir!

Orgazm olduğumuzda, kortizol seviyelerini düşüren endorfinler salınır.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin