Yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Hesabı erkek mi öder?

Hesabı kim öder? İşte bu sorunun net bir yanıtı yok. Kadın erkek eşitliğinin hesapta geçmesini isteyenler de var, iş hesaba gelince vazgeçen de. İşte bu tartışma yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Hesabı erkek mi öder?

İlişkide hesabı kimin ödeyeceği en az kadın- erkek ilişkileri kadar karmaşık. İlişkilere eşitlikçi bakanlar elbette hesabın ortak ödenmesinden yana. Öte yandan hesabı erkek ödemeli diyenlerin de sayısı az değil.

Bir sosyal medya kullanıcısının, "Kadınlar avcı-toplayıcılık döneminde erkeklerden daha güçsüz olduğundan ve hamilelik, yavru bakımı gibi durumlar hareketlerini kısıtladığından erkeğin kaynaklara ulaşabilme yeteneği doğal olarak çekicidir. Sık sık et getirebilen erkekleri tercih eden kadınların nesli bugünlere geldi. Güçsüz erkeği tercih edenler elendi. O yüzden şu an günümüzde hala kadınlarda güçlü erkeğe arzu duyma durumu var" paylaşımdan sonra bu tartışma yeniden alevlendi.

Pek çok kadın hesabı erkeğin ödemesi gerektiğini hatta itiraf etmeseler de kadınların bundan hoşlandığını iddia etti. Ama bu fikirlere karşı çıkanlar da oldu. 

İşte o paylaşımlardan bazıları...

Yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Hesabı erkek mi öder?

Yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Hesabı erkek mi öder? - Resim : 2

Yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Hesabı erkek mi öder? - Resim : 3

Yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Hesabı erkek mi öder? - Resim : 4

Yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu. Hesabı erkek mi öder? - Resim : 5

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin