Yeni asgari ücreti 32 bin TL olarak duyurdular

2024 yılı asgari ücret için bugün ilk toplantı yapıldı. Rakamların konuşulmadığı bugünkü toplantıda ikinci toplantı 18 Aralık günü yapılacak. Ancak kulislerde yeni asgari ücrretle ilgili çok çeşitli rakamlar dolaşırken DİSK'e bağlı Nakliyat-İş beklenen rakamı duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni asgari ücreti 32 bin TL olarak duyurdular

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024'te geçerli olacak rakamı belirleme çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenen toplantısına başkanlık etti.

Komisyonda, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol başkanlık etti.

Işıkhan, toplantının açılışındaki konuşmasında, asgari ücretin çalışma hayatında çalışanlara yönelik ücret politikalarının en alt sınırını tespit eden en önemli sosyal politika aracı olduğunu belirtti, asgari ücretin tüm çalışanları ve işverenleri de ilgilendirdiğine dikkati çekti.

Işıkhan, 2023'ün ilk altı ayı için aylık 400 lira olarak verilen asgari ücret desteğinin yılın ikinci altı ayı için 500 liraya çıkarıldığını anımsatarak, 2022'den itibaren tüm ücret düzeylerinin asgari ücrete kadar olan kısmının vergi dışı bırakıldığını hatırlattı.

Yeni yılda hem işçi hem de işvereni memnun edecek, tüm tarafları uzlaştıracak yeni bir düzenlemeyi hep birlikte hayata geçireceklerine inandığını vurgulayan Işıkhan, "2024 yılı için belirlenecek asgari ücretin, çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı korumasına ve istihdam hedeflerimizi desteklemesine dikkat edeceğiz. Bugüne kadar nasıl hem çalışanımızın hem de işverenimizin yanında olduysak bugün de yine aynı hassasiyetle hareket edeceğiz. Tüm paydaşların özgür iradeleri ile tekliflerini ve görüşlerini ortaya koyacakları üçlü diyalog mekanizmasını, başarıyla yürüteceğimize yürekten inanıyorum. 'İşçimiz kazanırsa Türkiye kazanır, işverenimiz kazanırsa Türkiye kazanır' anlayışıyla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Türkiye Yüzyılının Çalışma Hayatını da hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun için de geçmişten bugüne, sürece katkı sağlayan işçi ve işveren temsilcilerimizin sağduyusuna ve gayretine güveniyoruz." dedi.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI 18 ARALIK'TA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını sona erdirdi bir sonraki toplantının 18 Aralık'ta yapılacağı belirtilirken DİSK'e bağlı Nakliyat-İş yeni asgari ücret için bekledikleri rakamı açıkladı.

Yeni asgari ücret rakamının 32 bin TL olması gerektiğini duyuran Nakliyat-İş, bunu bir basın açıklamasıyla duyuracak.

Yapılan açıklamada "Asgari Ücret Sefalet Ücreti Olmasın! İnsanca Yaşamak İstiyoruz! demek için 12 Aralık Salı günü saat 11:00'da Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması yapıyoruz. Basın açıklamasına, Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika yöneticilerimiz ve örgütlü olduğumuz işyerlerinde çalışan üyelerimiz katılacaktır." denildi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin