Yediğiniz tüm kekleri unutun: Kekin kralı bu tarifte saklı. Pamuk gibi yumuşacık kasırga kek. Kasırga kek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de bir o kadar pratik kek yapmanın formülü bulundu. Bu tarif sayesinde çay ve kahve yanlarınız boş kalmayacak. işte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yediğiniz tüm kekleri unutun: Kekin kralı bu tarifte saklı. Pamuk gibi yumuşacık kasırga kek. Kasırga kek nasıl yapılır?

Malzemeler;

4 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 fiske tuz

1 çay bardağı süt (125 ml)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı su

1 su bardağı un


Arası için;

Kahvaltılık çikolata

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisine 4 adet yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyerek koyu bir köpük kıvamını alıncaya kadar çırpalım..

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra yumurta aklarını bir kenarda bırakarak ayrı bir kapta 4 tane yumurta sarısını 1 çay bardağı toz şekerle beyazlaşıncaya dek iyice çırpalım.

Akabinde üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim. Tüm malzemeyi güzelce karışıncaya kadar tekrar çırpalım.

Hazırlamış olduğumuz kek hamurundan 1 su bardağı kadarını ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave ederek çırpalım. Bu noktada kakao eklediğiniz için kek hamuru yoğunlaşabilmektedir. Dolayısıyla içerisine 2- 3 yemek kaşığı kadar süt ilavesinde bulunabilirsiniz.

Ardından çırptığımız yumurta aklarını orantılı olacak şekilde kek hamurlarına paylaştıralım. Pişirme kağıdı serili olan kare borcam kabının içerisine sade kek hamurunu boşaltalım.

Üzerine kakaolu kek hamurunu boşaltalım ve şekillendirmek için bir çöp şiş yardımıyla çizikler atalım.

Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda keki fırından çıkaralım ve üzerine yağlı kağıt sererek, altta kalan yağlı kağıdı kekten ayıralım.

Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı kekin üzerine sürelim ve rulo formuna gelinceye dek güzelce saralım. 

Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin