Yazıyı görenler şaşkına döndü. Böyle kahvehane görülmedi. Bunu yapmak yasak, denemeye bile kalkmayın!

Bayburt'ta bir kahvehanedeki uyarı görenleri şaşkına çeviriyor. Türkiye'de insanların yapmayı en çok sevdiği şeylerden birini burada yapmak yasak. İşte o yasağın detayları ve kahvehane sahibi kravatlı çaycı Muhammet Elçi'nin bu yasağı koyma nedeni...

Google Haberlere Abone ol
Yazıyı görenler şaşkına döndü. Böyle kahvehane görülmedi. Bunu yapmak yasak, denemeye bile kalkmayın!

Bayburt'ta yıllardır kahvehane işletmeciliği yapan 'Kral' lakaplı, takım elbiseli, kravatlı çaycı Muhammet Elçi, dükkanına gelenlere öyle bir yasak koydu ki o yasak Elçi'yi sosyal medya fenomeni yaptı. 

'Kral' lakaplı Muhammet Elçi kahvehanede siyaset konuşmayı yasakladı. Elçi'nin bu yasağını ve kahvehanedeki insanların da yasağa uymasını  arkadaşı Abit Mıcık videoya almaya ve sosyal medyada yayınlamaya başladı.

Yazıyı görenler şaşkına döndü. Böyle kahvehane görülmedi. Bunu yapmak yasak, denemeye bile kalkmayın!

FENOMEN OLDU

İşte o videoların yayınlanması Elçi'yi fenomen haline getirdi. 

Çektiği 1-2 video sonrası Elçi'nin adeta ünlü olduğunu kaydeden Mıcık, 1 milyondan fazla izlenme aldığını belirtti. Video atmadığı günlerde vatandaşların "Kral nerede" sorusuyla karşılaştığını aktaran Mıcık, "Muhammet Elçi ile yıllardır abi-kardeş muhabbetimiz var. Muhammet abinin çayevinde siyaset konuşmak yasaktır, bu sebeple Kral abim haberlere konu oldu, televizyonda kendisini izledik. Dikkatimi çekti bu süreç, Muhammet abiye karşı bir ilgi oluştu. Ben de bu arada 1-2 video çektim, sosyal medyada paylaştım, tıklanmalar başladı. 3 bin, 5 bin, 10 bin derken insanlarda Kral abiyi seyretmek için bir talep oluştu.

Kral abinin 800 bin, 900 bin, 1 milyon izlenen videoları oldu. Neden oldu derseniz, doğallığından dolayı oldu. Kral abiyi Türkiye sevmeye başladı, Türkiye yetmedi dünyaya açıldı, samimi söylüyorum. Yurt içinden ve yurt dışından bu yaz kral abi ziyaretçi akınına uğradı, kısa zaman içinde fenomen oldu, talep gördü. Bu şekilde çaycılığına devam ediyor. Kral abi giyimiyle, kuşamıyla Türkiye'de tektir diyebilirim. Kravatlı, takım elbiseli, kunduralı bir şekilde müşterilerine hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin