Yarın Türkiye için büyük gün! Türkiye'nin ilk yolcusu uzaya fırlatılacak

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatı 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01:11’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) hareket edecek. Bu anlar İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan takip edilebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Yarın Türkiye için büyük gün! Türkiye'nin ilk yolcusu uzaya fırlatılacak

Türkiye için yarın heyecan başlıyor.

NASA, Ax-3 mürettebatının ISS’ye yapacağı yolculuğun programını açıkladı. Buna göre, yarın California’daki Emblem Akademisi için seferle ilgili eğitimsel uçuş içi etkinliği düzenlenecek, ardından NASA uçuş mühendislerince basın toplantısı yapılacak.

Medya telekonferansı ise 17 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek. Aynı gün, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Dünya Doğa Vakfı için Danimarka’daki ISS Expedition 70 uçuş etkinliği, ESA’dan ISS Komutanı Andreas Mogensen ile yapılacak.

Yarın Türkiye için büyük gün! Türkiye'nin ilk yolcusu uzaya fırlatılacak

Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Ax-3, mürettebatıyla 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01:11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla ISS’ye doğru hareket edecek. Söz konusu fırlatmanın lansmanı da aynı gün yapılacak.

Yarın Türkiye için büyük gün! Türkiye'nin ilk yolcusu uzaya fırlatılacak - Resim : 2

Bu anlar İstanbul ve Ankara meydanlarına kurulacak olan ekranlardan izlenebilecek.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı 2 Aralık 1979 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Askeri pilot olan Gezeravcı, uzaya çıkacak ilk astronot olarak belirlendi. Gezeravcı, Türk Hava Harp Okulu'nda elektronik mühendisliği okudu ve ayrıca Dayton, Ohio'daki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde eğitim gördü. Türk Hava Kuvvetleri'nde 21 yıllık tecrübeye sahip F-16 pilotudur.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin