Yalnızca 13 dakikada hazır oluyor: İster sahurda isterseniz iftarda tüketin. Puf puf kabarıyor. Yumuşacık saçaklı poğaça nasıl yapılır?

Yalnızca 13 dakika içerisinde yumuşacık saçaklı poğaçanız hazır. Lezzetine bayılacaksınız. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yalnızca 13 dakikada hazır oluyor: İster sahurda isterseniz iftarda tüketin. Puf puf kabarıyor. Yumuşacık saçaklı poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

 Hamuru için;

1 su bardağı ılık su (200 ml)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı instant maya

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un

 Üzeri için;

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı pekmez

 İç dolgusu için;

150 gr süzme peynir

 Bulamak için;

Maydanoz

Yapılışı;

Uygun boylardaki bir yoğurma kabının içerisine ılık su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu alarak, şeker ile tuz eriyene kadar karıştıralım.

Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Hazırladığımız poğaça hamurunun üzerini temiz bir bezle örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Sürenin sonunda kabaran hamurumuzun havasını alalım ve tekrar toparlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayalım. Bu boyutlarda 23 adet poğaça elde edebilirsiniz.

Hazırladığımız poğaçaları aralarında boşluk bırakarak airfryer haznesine yerleştirelim. Üzeri için kasede yumurta ve pekmezi karıştıralım.

Karışımı hamurlarımızın üzerine sürdükten sonra 15 dakika kadar bekletelim. Tepsi mayası geldikten sonra hazneyi airfryer’a yerleştirerek kapatalım. Poğaçaları 180 °C’de 13 dakika pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda airfryer'den alalım ve arasını keserek süzme peynir ilave edelim. Kenarlarını ince kıyılmış maydanoz ile çevirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin