Yalnızca 10 dakikada bayram tatlınız hazır: Hem çok lezzetli hem çok pratik. Az malzemeli pratik gül baklava nasıl yapılır?

Yalnızca 10 dakikada bayram tatlınız hazır olacak. Az malzemeli aynı zamanda da çok pratik. İşte gül baklava için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yalnızca 10 dakikada bayram tatlınız hazır: Hem çok lezzetli hem çok pratik. Az malzemeli pratik gül baklava nasıl yapılır?

Malzemeler;

Yarım paket baklavalık yufka

200 gr tereyağı

250 gr dövülmüş ceviz

 Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su (400 ml)

1 dilim limon

 Üzeri için;

Antep fıstığı

Yapılışı;

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamaya başlayalım. Tatlının şerbeti için şerbeti için 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye alalım. Şöyle bir karıştırdıktan sonra şerbeti kaynamaya bırakalım.

10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine 1 tane limon dilimi ekleyelim, 5 dakika kadar da limonla kaynamasını sağlayalım.

Kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara bırakalım. Diğer taraftan yarım paket baklavalık yufkayı bıçak veya makasla üçe keselim.

2 adet yufkayı üst üste alalım ve üzerine eritilmiş tereyağını güzelce sürelim. 

Ortasına ince çekilmiş ceviz serpiştirdikten sonra baklavalık yufkanın kenarlarını ortaya doğru katlayalım. Yufkayı ortadan ikiye tekrar katlayalım ve kendi etrafında dolayalım.

Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız tatlıları fırın kabına dizdikten sonra üzerine bolca tereyağı sürelim. 

Tatlımızı 180 derece ısıttığımız fırında 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.

Tatlıyı dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin