Yaban hayatın zorluğu İsveç'te kameraya böyle yansıdı: Buz tutmuş gagasını kendi ısısıyla çözündürmeye çalıştı

İsveç’te bir nehirde dişi yaban ördeği donan gagasını çözdürmek için kanatlarının altına soktuğu anlar bir yaban hayvan fotoğrafçısının kamerasına yansıdı.

Google Haberlere Abone ol

Patrik Luther isimli İsveçli fotoğrafçının kamerasına yansıyan anları sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerde İsveç’te -20 derecede bir nehir yatağında gagası donan yaban ördeğinin görüntüleri izleyenleri bir kez daha şaşırttı. Fotoğrafçı yaptığı paylaşımda, gagası donmuş olan ördeği ilk gördüğünde yardım etmeyi düşündüğü sonrasında ise gagasının altını açabildiğini fark edince kameraya aldığını açıkladı.

Başını sallayıp ayaklarıyla buzu tırmaladıktan sonra çözüm alamayan ördek buz kaplı gagasını kanatlarının arasına sokarak kendi ısıyla eritmeye çalıştı. Fotoğrafçının yaptığı paylaşımda konuyla ilgili kuş meraklılarına bu soru sordu.

Aldığı cevabı gönderisinde paylaşan fotoğrafçı şunları yazdı:

‘Birkaç kuş meraklısına bunun neden olduğunu sordum. Yaban ördeklerinin gagalarını suya batırmaya ara verdiklerinde bunun bazen olduğunu ve katman su üst üste donmasına izin verdiklerini söylediler.

Kuşların buzdan kurtulmasının bir diğer yolu da ara vermeden suda yiyecek aramaya devam etmektir. Su buzdan çok daha sıcak, bu yüzden tekrar suya düşmesi halinde buzların erimesi uzun sürmez.”

Etiketler Ördek yaban