Ve korkulan oldu! Şubat ayında ağaçlar meyve verdi: Nisan ayında yemiş veren dut ağacının dalları Şubat ayı ortasında meyveyle doldu, üretici kara kara düşünüyor

Türkiye'nin özellikle doğu bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken bazı bölgelerde Şubat ayı ortasında resmen bahar yaşanıyor. Sıcaklığın 20 dereceyi gördüğü Adana'da ise ağaçlar Şubat ayının ortasında meyve verdi. Nisanda meyve vermesi gereken dut ağaçlarının dalları dutla doldu. Üretici ise endişeli, geçen yılki gibi olmasından korkuyor.

Google Haberlere Abone ol
Ve korkulan oldu! Şubat ayında ağaçlar meyve verdi: Nisan ayında yemiş veren dut ağacının dalları Şubat ayı ortasında meyveyle doldu, üretici kara kara düşünüyor - Resim: 1

Adana’nın Kozan ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçlara çiçek açıp meyve verdi.

Tüm Türkiye'de soğuk hava hakimken Adana'da sıcaklık 20 dereceyi aştı. Kış ortasında bahar yaşanan Adana'da bazı meyve ağaçları çiçek açarken kimi ağaçta meyve verdi. Kozan'da mahalle sakini Atike Ersin bu yaşına kadar bu mevsimde yemiş veren ağaç görmediğini kaydederek, “Bu mevsimde normalde köylerde kar olur. Kozan ilçe merkezinde ise yağmur olur. Ama bu sene kış hiç olmadı. Havalar bahar gibi."

Kaynak: İHA
Etiketler Adana meyve haber sıcak