Uyurken bile cayır cayır yağ yakacaksınız: Yatmadan 30 dakika önce mutlaka tüketin. Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin sırrı bulundu

Kilo verme sürecinde başvurulan en temel unsurlar, sağlıklı ve etkili bir şekilde kilo vermektir. Bazı besinlerin gece boyunca metabolizmanızı hızlandırarak yağ yaktığını biliyor muydunuz? İşte akşam tüketildiğinde bile hızla kilo verdiren o besinler

Uyurken bile cayır cayır yağ yakacaksınız: Yatmadan 30 dakika önce mutlaka tüketin. Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin sırrı bulundu

Gece geç saatlerde, özellikle de yatma saatine yakın bir zamanda yemek yemenin kilo verme yolculuğunuzu raydan çıkarabileceği yaygın bir düşüncedir.

Ancak başka bir teoriye göre guruldayan bir karınla ​​yatağa gitmek de kilo verme hedefinizi sabote edebilir.

Açlık, gece uykunuzu böler ve sabahları huysuz olmanıza neden olur. Sonuç olarak, daha fazla yersiniz ve sıklıkla sağlıksız yiyecek seçimleri yaparsınız.

Etkili bir şekilde kilo vermek için açlık sancıları olmadan yatağa gitmek daha iyidir. Açlığınızı bastırmak ve aynı zamanda huzurlu bir uyku çekmek için gece geç saatlerde yiyebileceğiniz çok sayıda yiyecek seçeneği var.

İşte uyurken bile kilo verdiren besinler…

YOĞURT

Yüksek protein ve düşük kalorili yoğurt son derece doyurucudur ve uyurken bile kas yapmanıza yardımcı olabilir. 

Geceleri bir kase taze yoğurt içmek, sindirim sorunu yaşayanların sindirim sürecini bile iyileştirebilir.

Uyumadan hemen önce yoğurt yemenin gece boyunca protein sentezini uyarır. Bu kas büyümesine ve onarımına yardımcı olur. Ayrıca içindeki mikro besin kilo kaybına yardımcı olur.

FISTIK EZMESİ

Daha doyurucu bir şeyler arıyorsanız 1 veya 2 dilim tam tahıllı ekmek ve biraz fıstık ezmesi yiyin. Protein açısından zengin olan yer fıstığı, kas onarımına ve yenilenmesine yardımcı olur.

Ayrıca uykunuzu getiren bir amino asit olan triptofan açısından da zengindirler. Tam tahılla eşleştirildiğinde vücudunuz, B Vitamini varlığı nedeniyle yer fıstığındaki amino asidi kolayca emebilir.

Bu iki yiyecek aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırabilir ve sabahları daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir.

Uyurken bile cayır cayır yağ yakacaksınız: Yatmadan 30 dakika önce mutlaka tüketin. Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin sırrı bulundu

BADEM VE CEVİZ

Gecenin ilerleyen saatlerinde açlık sizi vurduğunda bir avuç badem veya ceviz yemekten daha iyi bir şey olamaz.

Kalorisi düşük ve temel besinlerle dolu olan badem, gece boyunca kasları onarabilir ve tokluğu artırabilir.

Ceviz, göbek yağını azaltabilir ve ayrıca genel vücut kitle indeksini korumanıza yardımcı olabilir. Daha iyi sonuç almak için geceleri bir avuç tuzsuz, ıslatılmış ve soyulmuş badem yiyin.

SÜZME PEYNİR

Süzme peynir, kilo vermeye çalışanlar için mükemmel bir yatmadan önce atıştırmalıktır. Kazein açısından zengin olan süzme peynir, sizi bütün gece tok tutabilir ve aynı zamanda kas onarımı ve yenilenmesinde de faydalı olur.

Ayrıca daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek bir amino asit olan triptofan da içerir. Yapılan bir araştırmaya göre, yatmadan 30 dakika önce sadece 2 yemek kaşığı süzme peynir yemek, metabolizmanızı hızlandırabileceğini ve genel sağlığınızı iyileştirebileceğini öne sürüyor.

MUZ

Muzun çoğunlukla şişmanlatıcı bir meyve olduğuna inanılıyor. Ama aslında geceleri huzur içinde uyumanıza ve hatta kilo vermenize yardımcı olabilecek besinlerle doludur.

İçerisindeki lif miktarı sizi daha uzun süre tok tutabilir ve hatta şekerli şeylere olan isteğinizi bastırabilir.

Potasyum ve magnezyum açısından zengin olan sarı meyve aynı zamanda kaslarınızın gevşemesine de yardımcı olabilir.

Besinlerle dolu olan muz aynı zamanda uyku kalitesini artırır, stresi azaltır ve kas kramplarını hafifletir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin