Uyarı yapılmıştı GELİYOR göz gözü görmeyecek. Bu Haritaya dikkat. Adana, Mersin, Bilecik, Düzce, İstanbul dikkat. İki bölgeye ciddi kar yağışı uyarısı

İstanbul ve birçok il yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Afrika’dan gelen tozla bugün İstanbul’a çamur yağabileceği belirtildi. Çamurlu yağış için saat verildi. "Balkonda, camlarda çamaşırlarınızı tutmayın, arabalarınızı yıkamayın" uyarısı yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından 16 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunulduğunu açıkladı. Anadolu ve Doğu Karadeniz’e ciddi kar yağışı geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Uyarı yapılmıştı GELİYOR göz gözü görmeyecek. Bu Haritaya dikkat. Adana, Mersin, Bilecik, Düzce, İstanbul dikkat. İki bölgeye ciddi kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'nin haftalık verilerine göre Yurt genelinde bugünden itibaren yağışlı hava hâkim olacak. Doğu Anadolu ve Batı'da ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İstanbul ve birçok ilde yağışlar konusunda önemli uyarılarda bulunuldu.

Bahar aylarında Afrika üzerinden Türkiye'ye toz bulutları giriş yapıyor. Toz bulutları Marmara ve kuzeyini etkiliyor. 200 metreküp toz şeklinde giriş bekleniyor. Adana, Mersin, Bilecik, Düzce, İstanbul’da tozun olduğu verilere yansıdı. Bu toz havada duruyor, görülemiyor ancak yağmur yağarsa etkisini hissediliyor. Bugün de İstanbul’a öğlenden sonra yağmur gelecek. Bu yağmurla İstanbul’un batı ilçelerinde çamurlu şekilde görülebilir. Toprak gibi yağmayacak ama yağmur damlacığının içerisinde çamur olacak. Balkonda, camlarda çamaşırlarınızı tutmayın, arabalarınızı yıkamayın. Yağmurlu çamur 1 gün yağacak.

Bugün sabah saat 09:00 civarında Muğla, İzmir Aydın ve Çanakkale’ye olan kısımda çok kuvvetli yağmur geliyor. Su baskınları olabilir. Yağmur İstanbul’a da öğleden sonra gelecek ama şiddetli olmayacak. Akşam saatlerinde ise bu yağmurun Ankara’da etkisi görülecek.

Bu hafta yer yer yağışlar görülecek. Sıcaklıklar da ilk 2 gün düşüş olmuyor ama Perşembe gününden itibaren kuzeyden gelecek soğuk havayla tüm Türkiye’de sıcaklıklar düşecek. Bu hafta soğuk etkili olacak. Cuma Cumartesi ise soğuklarla birlikte Anadolu ve Doğu Karadeniz’e ciddi kar yağışı geliyor.

Doğu Anadolu’da 50 cm'ye yüksekliğe kadar kar olacak. İstanbul’da kar yok. Haftaya pazartesiden itibaren İstanbul ve Marmara’da sıcaklıklar yükselecek.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugünkü uyarıları şöyle:

Salı günü Antalya'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat), doğusunda (Aksu, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların batı kesimlerde Salı günü akşam saatlerden sonra, doğusunda ise Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İzmir ve Aydın çevreleri ile Edremit Körfezi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BAKAN YERLİKAYA: TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından 16 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunulduğunu açıkladı.

Uyarı yapılmıştı GELİYOR göz gözü görmeyecek. Bu Haritaya dikkat. Adana, Mersin, Bilecik, Düzce, İstanbul dikkat. İki bölgeye ciddi kar yağışı uyarısı
Yerlikaya, şunları söyledi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 5 Mart 2024 Salı günü için aşırı yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle;

2 ilimizde Turuncu Uyarı, 14 ilimizde Sarı Uyarıda bulundu.

Turuncu Uyarı verilerin illerimiz: Muğla Antalya

Sarı Uyarı verilen illerimiz: Aydın, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Eskişehir, Ankara, Konya ve Karaman.

Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor.

112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır.

Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin