Uyandığınızda yastığınız böyle görünüyorsa sakın hafife almayın: Uyurken ağızdan gelen su o hastalıklara işaret ediyor

Yastığınız böyle görünüyorsa aman dikkat, bu görüntüyü sakın hafife almayın. O hastalıkların habercisi olabilir...

Uyandığınızda yastığınız böyle görünüyorsa sakın hafife almayın: Uyurken ağızdan gelen su o hastalıklara işaret ediyor

Gece yastığınızın ıslandığını fark ediyorsanız ters yüzeyini çevirip uyumaya devam etmeyin... Gece uyku esnasında ağızdan su gelmesinin altında pek çok farklı hastalık ihtimali yatıyor olabilir.

Çoğumuz yaşadığımız her olayı pek de fazla önemsemeden, hatta bazı durumlarda farkına dahi varmadan günlük yaşam rutinin içerisine dahil edebiliyoruz.

Ancak bedenemiz hemen her konuda bize çeşitli uyarılar veriyorken bu uyarıları doğru yorumlamak ve tabii o doğrultuda önlem almak son derece önemlidir.

Sabahları uyandığınızda yastığınızda ıslaklık hissediyorsanız bu durumu hafife almayın. İşte uyurken ağızdan salya akmasının altında yatan o nedenler...

AĞIZDAN NEDEN SU AKAR?

Uyandığınızda yastığınızda ıslaklık hissediyorsanız, geceleri ağzınızdan salya akıyor olabilir. Ağızdan salya akmasının altında pek çok fark sebep bulunuyorken bu ihtimalleri şu şekilde sıralayabiliriz; Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson hastalığı, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçların oluşturduğu yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri.

Bazı kişiler de ağızdan su gelme durumu sıklıkla yaşanılan bir durum olurken, bu durumu çoğu zaman araştırmadan hayatına devam etmektedir.

Ancak ağızdan salya gelmesi durumunu kesinlikle araştırmalı ve uzman bir hekime başvurmalısınız.

AĞIZDAN GELEN SU NASIL ÖNLENİR?

Ağızdan su gelme durumunun önüne geçebilmek için uygulanması gereken birincil durum şüphesiz uyku pozisyonunun değiştirilmesiyle alakalıdır.

Sırtüstü pozisyon tercih edilmesi, tükürüğün boğazda birikerek akmasına engel olacaktır. Ancak bu durum elbette bir çözüm değildir.

Düzenli olarak ağızdan su gelmesi durumu ile karşı karşıyaysanız, uzman bir hekime başvurmanız son derece önemlidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin