Üsküdar yıllar sonra el değiştirdi: Ak Parti himayesindeki Üsküdar CHP'ye geçti. 31 Mart 2024 Seçimlerinde Üsküdar'ın yeni başkanı kim oldu?

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde beklenmedik pek çok senaryo gerçekleşti. İstanbul'un 9 ilçesinin rengi uzun yıllar sonra kırmızıya büründü. Ak Parti kalesindeki Üsküdar CHP'ye geçti. Peki ya Üsküdar'ın yeni Belediye Başkanı kim?

Google Haberlere Abone ol
Üsküdar yıllar sonra el değiştirdi: Ak Parti himayesindeki Üsküdar CHP'ye geçti. 31 Mart 2024 Seçimlerinde Üsküdar'ın yeni başkanı kim oldu?

İstanbul tüm Türkiye gibi 31 Mart 2024'de seçim sandığına gitti. 5 yıllık Belediye başkanı arayışı içerisinde olan İstanbul'da oldukça farklı senaryolar ile karşı karşıya kalınıldı.

Türkiye genelindeki yerel seçim sürecinde Üsküdar dahil olmak üzere 9 ilçenin rengi sarıdan kırmızıya döndü.

CHP, Üsküdar ilçesinde yeni bir dönemin başlayacağını dün açıklanan sandık sonuçlarıyla resmetti.

2019 yerel seçimlerinde AKP'nin kazandığı, ancak geçtiğimiz yılki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde CHP'nin zafer kazandığı Üsküdar'da, seçim sonuçları merakla bekleniyordu.

Açılan sandık oyları sonucunda CHP'li Sinem Dedetaş, %49,91 oy oranıyla Üsküdar'ın yeni belediye başkanı oldu. 

Ak Partili isim Hilmi Türkmen ise %42,38 oy oranıyla Dedetaş'ın gerisinde kaldı.

ÜSKÜDAR'IN YENİ BELEDİYE BAŞKANI KİM?

Seçim sürecinde İstanbul'un kritik ilçelerinden bir tanesi olan Üsküdar, yıllar sonra el değiştirerek CHP'ye geçti.

31 Mart 2024'de gerçekleşen referandumda Üsküdar'ın yeni belediye başkanı Sinem Dedetaş oldu.

SİNEM DEDETAŞ KİMDİR?

Sinem Dedetaş, 1981'de Eskişehir'de dünyaya geldi. Lisans eğitimini İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisansını İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümünde tamamladı.2019'dan 2023'e kadar İBB'nin iştirak şirketi İstanbul Şehir Hatlarında Genel Müdürlük yapan Dedetaş, evlidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin