Üşenmedi ruh eşini bulmak için program geliştirdi. Yapay zeka sayesinde evleniyor

Bir yapay zeka geliştiricisi, arkadaşlık uygulaması Tinder'da 5 binden fazla kadınla eşleşebilmek ve konuşabilmek için ChatGPT kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Üşenmedi ruh eşini bulmak için program geliştirdi. Yapay zeka sayesinde evleniyor

TenChat isimli şirketin departman müdürü Alexander Zhadan, tasarladığı yapay zeka sistemini kullanarak 5 bin 239 Tinder eşleşmesinin ardından ruh eşi Karina Imranova ile evleneceğini duyurdu.

Yapay zeka sayesinde eşleştiği kadınların 'red flag'lerini kategori kategori ayırdı ve ruh eşi Imranova'ya evlenme teklifi etmesine etti.

KADINLARLA İLETİŞİMİ BASİTLEŞTİRDİM

Zhadan, 2022'de GPT-3 uygulama programlama arayüzüne veya API'ye eriştikten sonra projeye başladı.

Başlangıçta profillerinde ikiden fazla fotoğraf bulunan kadınlara 'sağa kaydıracak' basit bir komut dosyası olduğunu açıkladı. 

Zhadan, ChatGPT'yi kadınların burçları, fotoğrafları ve diğer özelliklerine göre eşleştirip kategorize etti.

V2 sistemi, veritabanlarını genel ve kişisel mesajlara, sessize alınmış yanıtlara ve birkaç mesaja yanıtlara böldü. Uygulamaya FlutterFlow kullanarak fotoğraf tanıma ekledi, bu sayede uygulama kendisi yazabildi.

"ChatGPT bana daha uygun profilleri gösterdi, sohbeti uzun tuttu. İlk seferde 353 profili sağa kaydırdı ve 160'ıyla diyalog kurdu. 12'siyle de tanıştım."

Zhadan tarafından paylaşılan bir evlilik kayıt rezervasyon onayının ekran görüntüsüne göre, çift 3 Ağustos 2024'te evlenecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin