Unutkanlığı çok pahalıya patladı. 13 yıl önceki şifresini unuttu, milyonları elinden kayıp gitti

ABD'nin San Fransisco eyaletinde yaşayan Stefan Thomas, 251 milyon dolarlık Bitcoin cüzdanının şifresini unuttu; sadece 2 şifre deneme hakkı kaldı. Thomas şifresini hatırlayamazsa milyonlarından olacak.

Google Haberlere Abone ol
Unutkanlığı çok pahalıya patladı. 13 yıl önceki şifresini unuttu, milyonları elinden kayıp gitti

San Francisco'da yaşayan girişimci Stefan Thomas, 13 yıl önce 7002 Bitcoin satın aldı. Ancak daha sonra dijital cüzdanının şifresinin yazılı olduğu kağıt parçasını kaybetmesi nedeniyle 251 milyon dolar değerindeki hesabına erişimini kaybetti. Şifreyi bulmak için her yolu deneyen genç adamın sadece 2 tane deneme hakkı kaldı.

Yıllar boyunca süren aralıksız çabalara rağmen Thomas, 10 şifre denemesinden 8'ini boşa çıkardı. Talihsiz milyonerin sadece 2 deneme hakkı kalmış oluyor.
Thomas konu hakkında itirafta bulunarak, "Şifremi kaybettiğim için kendimi tam bir aptal gibi hissediyorum" diye konuştu.

Genç adam bu kripto kabusunda yalnız değil. Binlerce yatırımcı, tahminen toplamda 150 milyar dolar değerindeki Bitcoin'in bulunduğu hesapların şifrelerini unuttuğu için onunla aynı kaderi paylaşıyor.

Thomas, kayıp şifreyi bulmak için her türlü çabayı gösterirken, umutsuzluğunun artmasıyla birlikte daha riskli yöntemlere başvurmayı düşünmeye başladı. Bu yöntemler arasında, cüzdanın bulunduğu USB sürücüsünü sökmek ve elektron mikroskoplarını kullanarak karmaşık ve pahalı tekniklerle şifreyi kırma yer alıyor.

Thomas ve diğer birçok yatırımcı için, kaybettikleri servetlerini geri alma çabası, kripto piyasasının yüksek riskli ve tahmin edilemez doğasını hatırlatıyor.
Ancak genç yatırımcının, şifreyi kırarak milyonlarca dolarlık servetine yeniden erişip erişemeyeceği hala belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin