Uçakta yılan paniği... Kaptan pilotun şoke olduğu anlar

Öğretmen Kaptan Pilot Oben Oğultarhan Bursa Yunuseli Havaalanı'nda pilotluk mesleğinin püf noktalarını anlattı dikkat çeken rakamlar verdi. Usta pilot başından geçen bir olayı da anlattı...

Google Haberlere Abone ol
Uçakta yılan paniği... Kaptan pilotun şoke olduğu anlar

Asena Kılıç'ın Youtbe kanalındaki Meslek Sırrı programına bu hafta Öğretmen Kaptan Pilot Oben Oğultarhan konuk oldu.

Pilot Oğultarhan mesleğin püf noktalarını anlattı. Genel havacılığa ilişkin bilgiler veren Oğultarhan "Nüfusu bizim onda birimiz olan ülkelerde binlerce uçak varken maalesef bizim ülkemizde 500'ün altında. Kişisel uçaklar da çok, 20 civarında filan. Dünyada 100 tane uçuş yapılıyorsa bizde maalesef 2 tane yapılıyor. Ülke olarak genel havacılıkta çok gerideyiz. En yakın komşumuzdan 100'lerce kez gerideyiz. Türkiye; Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya ve Yunanistan'ın çok gerisinde. Almanya'nın nüfusu bize yakın onlarda yaklaşık 40 bin tane küçük uçak var. Avrupa'da havacılık bir lüks olarak değil ihtiyaç olarak görülüyor. İnsanlar motosiklete, otomobile biner gibi uçağa biniyorlar. " dedi.

Oğultarhan, pilotluk eğitimine ilişkin bilgi verdi ve alınması gereken lisansları sıraladı. Oğultarhan, bir pilotun günlük en fazla 8 saat uçabileceğini söyledi. Haftalık 35, ayda 110 yılda da bin saat ile sınırlı olduğunu belirtti.

Oğultarhan iyi pilotu "prosödürleri en iyi uygulayan" olarak tanımladı. Oğultarhan, bir pilotun aylık kazancının 10-12 bin euro seviyesinde olduğunu söyledi.

Havada yaşadığı ilginç anıları anlatan Oğultarhan, uçakta bir yılanla karşılaştığını belirterek, "Ayağıma bir şey sürtüldü. Bir baktım bir tane yılan. Panik yapmanın bir faydası yok. Isırmayacak, çünkü ben ona zarar vermiyorum. Havada yakalasam ne yapacağım? Yakın bir yere indim. Uçağın içerisinden çıkardım, tekrar devam ettim." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin