Uçağa binmesinler diye 1800 lira verdiler. İstanbul Havalimanı'nda yaşandı: Fazla bilet sattılar, yolculara uçağa binmemeleri için 1800 lira teklif ettiler

İstanbul Havalimanı'nda çok ilginç bir olay yaşandı. Bir havayolu şirketi, uçağın kapasitesinden fazla bilet satışı yapınca yolculara uçağa binmemeleri karşılığında 50 euro yani yaklaşık 1800 lira para teklif ettiler. Olay sosyal medyanın gündemine oturdu, bir çift yaşadıkları olayı paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Uçağa binmesinler diye 1800 lira verdiler. İstanbul Havalimanı'nda yaşandı: Fazla bilet sattılar, yolculara uçağa binmemeleri için 1800 lira teklif ettiler

İstanbul Havalimanı'nda ilginç bir olay gerçekleşti. Bir havayolu şirketi uçağın kapasitesinden fazla bilet satınca çareyi yolculara 'para' teklif etmekte buldu. Yolcuların uçağa binmemesi, bir sonraki uçakla seyahat etmeleri için 50 euro, yani yaklaşık 1800 lira teklif etti. 

Söz konusu uçağın yolcuları olayı bir video çekerek sosyal medyada paylaştı. 'Overbooking' adı verilen olay sosyal medyada da gündeme oturdu.

300 KİŞİLİK UÇAĞA 330 BİLET KESTİLER

Sosyal medyada gündem olan videoda çift şu yaşadıklarını şöyle anlattı: "Şu anda İstanbul Havalimanı'ndayız. Az önce ilk defa denk geldiğim bir olay oldu. Uçağa 2 saat daha geç binmemiz karşılığında 50 Euro teklif ettiler. Normalde uçaklar örneğin 300 kişi kapasiteliyse nasıl olsa iptal ediyorlar diye 330 bilet satıyorlar. Biz de 2 saat geç gitmeyi reddettik, 50 Euro'yu kaçırdık. Kişi sayısından fazla bilet satmışlar."

OVERBOOKİNG NE DEMEK?

Overbooking durumunda öncelikle yolculara inmeye gönüllü olup olmadıkları sorulur. Aynı koltuğu satın alan yolculardan herhangi biri gönüllü olursa istediği tarihteki farklı bir uçuşa yönlendirme yapılır. Ancak bazen uçaktan inmeye gönüllü yolcu olmayabilir. Hal böyle olunca firma hangi yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğine kendisi karar verir. Kabul edilmeyen yolcu veya yolcular için prosedür, gönüllü çıkması durumundaki ile aynıdır. Ayrıca bekleme sırasındaki giderleri karşılanıp bekleme süresine bağlı olarak bir miktar tazminat ödenebilir.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin