Türk sinemasının efsane filmi... Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Asya aşkı mı seçti, sevgiyi mi? Bambaşka bir açısı...

Başrollerini Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın paylaştığı Selvi Boylum Al Yazmalım filmi Türk sinemasının efsane filmlerinden biri. Filmde Türkan Şoray'ın canlandırdığı Asya karakterinin son sahnede "Sevgi emektir" sözleriyle aşkı İlyas'ı değil, kendine ve çocuğuna sahip çıkan Cemşit'i seçmesi yıllardır tartışılır. Klinik psikolog ve yazar Şule Öncü ise ortaya bambaşka bir iddia koydu. Öncü'nün sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türk sinemasının efsane filmi... Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Asya aşkı mı seçti, sevgiyi mi? Bambaşka bir açısı...

1977 yılı yapımı başrollerinde Türk sinemasının ünlü sanatçıları Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın rol aldığı Selvi Boylum Al Yazmalım filmi tarihe geçen filmlerden biri olarak yerini koruyor.

Köylü kızı Asya'nın kamyon şoförü İlyas'a aşık olup kaçmasıyla başlayan film Asya'nın çocuğuyla beraber sokakta kalmasına kadar uzanıyor. Filmin sonunda ise Asya, çocuğu ile kendisine sahip çıkan Cemşit'e sıkı sıkı sarılıyor. Öyle sıkı sarılıyor ki yaptıklarından pişman olan İlyas'a dönmüyor. "Sevgi emektir" diyerek Cemşit'in yanında kalmayı tercih ediyor.

Herkesin içine işleyen bu film yıllardır tartışılmaya devam ediyor. Kimi izleyiciler Asya'nın İlyas'ı tercih etmesi gerektiğini kimi ise en doğrusunu yaptığını söylüyor.

Fakat klinik psikolog- yazar Şule Öncü bambaşka bir bakış açısı ortaya koydu. Öncü'nün sözleri sosyal medyada tartışma yarattı.

Öncü aslında Asya'nın ne İlyas'ı ne de Cemşit'i seçtiğini söyledi. Ona göre Asya, çocuğunu seçmişti.

Öncü sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Asya Cemşit'i seçmedi. Oğlunu seçti. Oğlunun gerçeklik zemininde kalmayı, onun hayatına eşlik ve tanıklık etmeyi seçti. Ne İlyas ne de Cemşit seçim değil, Asya'nın başına gelenlerdi. İlk kez kendi iradesiyle seçim yaptı; kadınlığını anneliğine feda ederek. Başka çaresi olmayan milyonlarca kadın gibi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin