Tüm dünya şaşkın. İnsan hastalığını teşhis eden ayna icat edildi. İşte o aynanın marifetleri... Ölüm uyarısında bile bulunuyor

Sağlıkta her geçen gün bir devrim yaşanıyor. Çaresiz hastalıkların dermanı bulunuyor. Bu sefer ise 'ayna-doktor' geliştirildi. ABD'de bir "sağlık aynası" icat edildi. Ayna hastalıkları teşhis ediyor, yakın ölüm konusunda uyarıda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Tüm dünya şaşkın. İnsan hastalığını teşhis eden ayna icat edildi. İşte o aynanın marifetleri... Ölüm uyarısında bile bulunuyor

Yeni teknolojilerin insan hayatına girdiği her alanına girdiği bir dönem yaşanıyor. Sağlık hizmetleri bu konunun dışında kalamıyor. Bu konuda terminolojide her geçen gün bir çağ atlanıyor. tele-tıp yeni kullanılmaya başlayan ve sağlık alanına dahil olan uygulamalardan sadece biri olarak görülüyor. Ancak yenilikler bununla sınırlı değil.

Yaşanan yoğunluk karşısında uzaktan muayene olma ve tedavi sürecine başlanması bir seçenek olarak gündeme gelmektedir. Özellikle Hasta sayısının artışı, yoğun hastane başvuruları, uzun randevu süreleri, hastanelerde Covid-19 sürecinde hastalık bulaşma korkusu gibi nedenlerin uzaktan sağlık hizmeti sunumunu kolaylaştırdığı ve kullanımı yaygınlaştırdığını biliyoruz. Teknik olarak bu sürecin en yoğun kullanıldığı araç akıllı telefon uygulamaları ve WhatsApp ile yapılmaktadır.

ABD'de ise bir "sağlık aynası" icat edildi.

‘Magic Mirror’ adlı aygıt, hastanın yüzünü analiz etmek için bir kamera kullanıyor ve ardından tıbbi bir karar veriyor.

Diyabet, hipertansiyon, melankoli gibi birçok hastalığın belirtilerini buluyor ve hatta yakın ölüm konusunda uyarıda bulunabiliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler hastalık ayna
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin