Tükettiğiniz an tuvalete koşacaksınız: Tıkalı bağırsakları anında açıyor ve tertemiz yapıyor. Kabızlığa doğal formül bulundu

Kabızlık, kişinin günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyen sindirim sorunlarından biridir. Bazen günlerce bile süren kabızlık için birtakım reçeteli veya reçetesiz ilaçlar mevcuttur. Ancak bunlar yerine bu doğal yöntemi deneyerek, tıkanmış bağırsaklarınızı anında açarak kabızlığa deva bulabilirsiniz. İşte kabızlığı bitiren o doğal yöntem

Tükettiğiniz an tuvalete koşacaksınız: Tıkalı bağırsakları anında açıyor ve tertemiz yapıyor. Kabızlığa doğal formül bulundu

Kabızlık, bağırsak hareketlerinin düzensiz, zorlu veya az olması durumudur. Kabızlık, bir dizi faktörden dolayı meydana gelen sindirim sistemi sorunlarından biridir.

Yetersiz lif alımı, düşük su tüketimi, hareketsiz yaşam tarzı, stres, hormonal değişiklikler, ilaçlar, bazı sağlık sorunları ve bağırsak hareketlerini engelleyen diğer nedenler kabızlığı etkiler.

Lif eksikliği, dışkının bağırsaklarda ilerlemesini yavaşlatabilir; bu nedenle, yeterli miktarda lif içeren gıdalar tüketmek, bağırsak sağlığını desteklemek açısından önemlidir.

Su alımının yetersiz olması ve hareketsizlik kabızlığa neden olur. Su, dışkının yumuşamasına yardımcı olur. Hareketsizlik, bağırsak hareketlerini yavaşlatır ve kabızlık riskini artırır.

Kabızlığı gidermek için başvurabileceğiniz reçeteli veya reçetesiz ilaçlar olsa da en etkili çözüm, doğal yöntemlerdir. Bunlardan biri de şüphesiz, keten tohumudur.

KABIZLIĞA DOĞAL FORMÜL

Keten tohumu, sağlık açısından birçok faydası olan doğal bir besindir ve özellikle kabızlık sorunuyla başa çıkmak için en etkili doğal çözümlerden biridir.

Keten tohumu, lif bakımından oldukça zengin bir besindir. İçerdiği çözünür ve çözünmez lifler, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlar.

Tükettiğiniz an tuvalete koşacaksınız: Tıkalı bağırsakları anında açıyor ve tertemiz yapıyor. Kabızlığa doğal formül bulundu

Çözünmeyen lifler, dışkının hacmini artırarak bağırsak hareketlerini teşvik eder, bu da kabızlığı hafifletir.

Ayrıca çözünür lifler suyla birleştiğinde jel benzeri bir madde oluşturarak dışkının bağırsaklardan daha kolay geçişini sağlar.

Keten tohumu, omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir. Bu yağ asitleri, bağırsak sağlığını destekleyerek iltihaplanmayı azaltır.

Bu mucizevi etkisi nedeniyle sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Keten tohumundaki omega-3 yağ asitleri aynı zamanda bağırsaklardaki mikrobiyota dengesini iyileştirerek sindirim sistemini destekler.

Lignanlar açısından da zengin olan keten tohumu, güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar, hücre hasarını azaltır ve bağırsak sağlığını korur.

Ayrıca keten tohumunun içinde bulunan lignanlar, östrojen benzeri etkileri nedeniyle hormonal dengenin korunmasına yardımcı olabilir, bu da bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiler.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin