Tırnaklarında beyaz leke olanlar dikkat: Görmezden geldiğiniz için pişman olacaksınız. Meğer o hastalığın habercisiymiş

Tırnaklarında beyaz lekeleri olanlar dikkat. Görmezden sakın gelmeyin. O hastalıkların habercisi olabilir...

Google Haberlere Abone ol
Tırnaklarında beyaz leke olanlar dikkat: Görmezden geldiğiniz için pişman olacaksınız. Meğer o hastalığın habercisiymiş

Hemen herkes hayatının bir döneminde tırnak yüzeylerinde meydana gelen beyaz leke durumu ile karşı karşıya kalmıştır. Pek çok kişi tırnak yüzeyinde oluşan bu beyaz lekeleri önemseme de esasında beyaz lekelerin altında çeşitli sağlık problemleri yatabilmektedir.

noktasal lökonişi olarak da bilenen tırnak yüzeyindeki beyaz lekelerin oluşmasını tetikleyen pek çok farklı unsur bulunmaktadır. 

Bu unsurlardan bazıları tırnak hasarı, genetik faktörler, mantar enfeksiyonları, belirli gıdalara karşı alerjiler veya oje kullanımı gibi etmenler dolayısıyla meydana gelebilirken tırnak yüzeyindeki beyaz lekeleri önemsememek son derece yanlıştır.

İşte tırnak yüzeyinde oluşan beyazlıkların altında yatabilecek o nedenler...

TIRNAK YÜZEYİNDEKİ BEYAZ LEKELERİ GÖRMEZDEN GELMEYİN!

Tırnak yüzeyinde oluşan beyaz lekeleri görmezden gelmemek, gerekli tetkikleri doktor kontrolünde gerçekleştirmek son derece önemlidir.

 

Tırnak yüzeyinde oluşan beyaz lekeler geçmişteki travma, agresif manikür veya tırnak ısırma dolayısıyla meydana gelebilirken zatürre, böbrek yetmezliği veya kalp hastalığı gibi durumlar dolayısıyla da meydana gelme ihtimali epey yüksek.

Yaşanma ihtimali herhangi bir hastalığa karşın geç kalmamak amacıyla tırnak yüzeyinde beyaz lekelerin oluştuğunu fark ettiğiniz ilk anda uzman bir hekime başvurmayı ihmal etmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin