TİR TİR üşüyen bile sıcacık olacak: Soğuğa çıkmadan önce 1 kaşık bundan yiyin. Vücut ısısını artıran o besin

Üşüyenler için iyi haber şu ki vücut ısısını artırmak, lezzetli yiyeceklerle mümkün. Bu kara kışta kendinizi titrerken ve aşırı üşürken bulursanız, vücut sıcaklığınızı artırmak için 1 çay kaşığı bu mucizevi besini tüketebilirsiniz. İşte vücudunuzu sıcacık yapan o besin

TİR TİR üşüyen bile sıcacık olacak: Soğuğa çıkmadan önce 1 kaşık bundan yiyin. Vücut ısısını artıran o besin

Kış soğuğu geldiğinde, vücut sıcaklığınızı yükseltmeye ve kendinizi daha sıcak hissetmenize yardımcı olan belirli yiyeceklerle vücudunuzu besleyebilirsiniz.

Bu, örneğin soğuk içecekler yerine sıcak çorbaları seçmek anlamına gelir. Vücut ısısını artıran yiyecekler yemek tüylerinizin diken diken olmasını ve üşümenizi azaltabilir.

Bu da kendinizi daha rahat, sıcak ve konforlu hissetmenizi sağlar. Genel olarak vücut ısısını artıran yiyeceklerin sindirimi daha uzun sürer. Çünkü sindirim, vücut ısısını artırabilecek enerji gerektirir.

Araştırmalar, ağzınıza koyduğunuz gıdaların çoğu zaman vücudunuzu etkileyen termik etkilere sahip olduğunu gösteriyor.

Yemek yerken insan vücudu termojenezden geçer. Bu, vücudun yiyecekleri metabolize etmek için belirli miktarda ısı yaydığı bir süreçtir.

Bu nedenle, yediğiniz yiyeceğin türü vücut ısısını azaltabilir ve artırabilir. Soğuk havada dışarıya çıkmadan önce bu besinlerden birini mutlaka tüketin.

İşte vücudunuzu sıcacık yapacak besinler...

ZENCEFİL

Yapılan bir araştırmaya göre zencefilin vücudumuzun ısısını artıran sağlıklı bir baharat olduğu kanıtlandı. Üstelik bu mütevazı kök bitkisi açlık sancısını azaltır, sindirime yardımcı olur.

Aynı zamanda iltihapla savaşır. Çorbalara, mezelere ve vücut ısısını artıran diğer yiyeceklere zencefil ekleyebilirsiniz.

Alternatif olarak ballı zencefil çayı içebilirsiniz. Sıcak zencefil çayı, soğuk bir gün için mükemmel bir tercihtir. Çünkü zencefilin terletici görevi görerek vücudunuzu içten dışa sıcak tutar.

TARÇIN

Tarçın, sağlığımız için güçlü faydalar sunan baharatlardan biridir. Tarçın, içerdiği güçlü özellikler ile vücut ısısını artırmada oldukça etkilidir.

TİR TİR üşüyen bile sıcacık olacak: Soğuğa çıkmadan önce 1 kaşık bundan yiyin. Vücut ısısını artıran o besin

Soğuk havalarda dışarıya çıkarken dilinizin üzerine koyacağınız 1 çay kaşığı tarçın, kan akışını hızlandırarak vücut yüzeyine hücum eder. Böylece vücut ısısı artar.

Tarçını aynı zamanda pek çok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Kış aylarının en lezzetli içeceği olan salepin üzerine serpiştirebilir veya çayınızı tarçınlı tüketebilirsiniz.

MUZ

Muz magnezyum ve B vitaminleriyle doludur. Bu besinler tiroid ve adrenal bezlerinizin düzgün çalışmasına yardımcı olur. 

Bu bezler özellikle soğuk havalarda vücut sıcaklığının düzenlenmesinden sorumludur. Dahası, araştırmalar muzların kış hüznüyle mücadele etmenize yardımcı olabilecek hafıza ve ruh hali artırıcı özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. 

Muz, hareket halindeyken bile yemesi kolay olması nedeniyle vücut ısısını artıran yiyeceklerden biridir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin